Mijn favorieten

NVM Open Huizen Dag: wat kan een aankoopmakelaar voor mij betekenen?

Je hebt de aankondiging vast al gezien: binnenkort is het weer NVM Open Huizen Dag. Om precies te zijn op 30 september. Weer een nieuwe mogelijkheid om diverse woningen te bezichtigen. Ter oriëntatie, het proeven van de sfeer in een wijk of buurt of als echte potentiële koper die weet wat hij wil en kan.
 
Maar hoe kom je daar nu eigenlijk achter, wat je wil en kan? 
Om met dat laatste te beginnen: het kunnen zit ‘m vaak in de financiële mogelijkheden. Wil je echt verhuizen? Laat dan jouw situatie goed doorrekenen door een hypotheekadviseur. Wat kan je betalen, wat wil je betalen? 

Als je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, heb je meer mogelijkheden om snel te handelen. Erg handig in de meer hectische regio’s van de huizenmarkt op dit moment. Daarbij is het voor een verkoper natuurlijk erg prettig als de potentiële koper al serieus naar zijn hypotheek heeft gekeken. 
Dan het willen. Weet je al waar je wil wonen, hoe groot de nieuwe woning moet zijn, wil je een tuin of is een balkon meer dan prima? Dichtbij familie, een korte woon-werkafstand, graag bij het bos? Kortom: wat zijn jouw woonwensen?
Een goede vraag waarbij een NVM aankoopmakelaar jou prima mee kan helpen. Daarbij heeft een aankoopmakelaar een groot netwerk van collega-NVM-makelaars en kennis van vele woningen in de regio. De aankoopmakelaar kan je wijzen op panden die jij zelf mogelijk niet als optie had gezien.

Hoe zit dat dan met de NVM Open Huizen Dag? 
Jouw NVM aankoopmakelaar kan je helpen om op basis van jouw woonwensen voor de NVM Open Huizen Dag een goede selectie van woningen te maken om te bezichtigen. Zie je jezelf in één van de huizen wel wonen, bespreek dan met je aankoopmakelaar de vervolgstappen. 

Zo kan je samen nog eens gaan kijken, nagaan of er extra onderzoek nodig is (zoals een bouwkundige keuring) en bespreken wat je mogelijke openingsbod zal zijn. De aankoopmakelaar is jouw adviseur en belangenbehartiger in het hele proces.