Mijn favorieten

Huis kopen? Zo maak je meer kans!

Door het afnemende aanbod en de toenemende vraag naar koopwoningen, stegen de vraagprijzen het afgelopen jaar met 10%*. In deze krappe woningmarkt komen kopers er lastig tussen. Jerry Vermeer, algemeen directeur Ditters: “Menig huizenkoper zakt de moed in de schoenen. Bemiddeling bij aankoop biedt uitkomst voor een goede kans met een eerlijke prijs." 

Volgens de laatste cijfers van het NVM zijn de prijzen van verkochte woningen in de regio Ede-Wageningen over een heel jaar gestegen met ruim 10% naar een gemiddelde verkoopprijs van € 283.000,-. Van de verkochte woningen werd ruim 23% boven de vraagprijs verkocht. Een jaar terug was dat 13%. 

“Wij merken dat huizenkopers het lastig vinden om een goed bod uit te brengen door de explosieve prijsstijgingen van de afgelopen tijd. Bij Ditters zien wij een toename in de bemiddeling bij het aankopen van woningen. Naast het feit dat wij kennis hebben van de huizenmarkt in de regio helpen wij met het onderhandelen over de prijs, en het vaststellen van de juiste voorwaarden. Zo bieden mensen niet teveel of onder verkeerde voorwaarden en maken ze alsnog een goede kans”, aldus Jerry Vermeer.

Het gemiddelde prijsniveau in de regio Ede-Wageningen ligt € 9.000,- lager ten opzichte van het landelijke prijsniveau. Onder deze regio vallen ook de gemeenten Amerongen, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal.

*woningmarktcijfers NVM 3e kwartaal 2018