Mijn favorieten

Hypotheekrente verwachting 2019

De hypotheekrente is nog altijd laag. Zal de rente in 2019 gaan stijgen? De verwachting is van wel, maar wat is hier precies van invloed op?
  • Economie: Als de economie groeit, dan stijgen de rentes. Ook dit jaar voorspelt men een groei van de economie. Door politieke onrust en omdat de economische groei niet zo snel gaat als voorspeld, is de verwachting dat de rente slechts licht stijgt.   
  • De Europese Centrale Banken (ECB): de ECB bouwt de stimuleringsmaatregelen, zoals het laag houden van de rentes in de Eurozone, dit jaar af. Het stimuleren is minder nodig, omdat de economie groeit.
  • Concurrentie: Er zijn een flink aantal nieuwkomers op de hypotheekmarkt. Door deze toename in concurrentie veranderen rentes sneller mee.
De verwachting is dat de rentes niet snel, of de eerste helft van 2019 helemaal nog niet stijgen. Het is op dit moment in ieder geval nog steeds een goed moment om een huis te kopen of je hypotheek aan te passen. Wil je weten wat voor jou interessant is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze hypotheekadviseurs! 

0318-209109
hypotheken@ditters.nl