Mijn favorieten

De voordelen van een uitvaartverzekering tegen koopsom

Heeft u nog niets geregeld voor uw uitvaart? Dan biedt een uitvaartverzekering tegen koopsom voordelen. Een dergelijke verzekering is op iedere leeftijd tot 85 jaar af te sluiten. Met één storting en een zeer mooi rendement zijn de kosten van de uitvaart direct verzekerd. Voorbeeld: een klant van 65 jaar oud stort bijvoorbeeld € 4.956,- aan koopsom en is, indien medisch akkoord, direct verzekerd voor € 7.000,-. Of een klant van 35 jaar stort € 4.150,- en is voor € 10.000,- verzekerd.


Extra vrijstelling in Box 3

Bijkomend voordeel van een koopsomverzekering is dat u wellicht minder belasting betaalt. De waarde van uw uitvaartverzekering (dus niet het verzekerde bedrag) is in 2018 tot € 7.033,- vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in box 3. Is de waarde van de koopsomverzekering lager dan deze vrijstelling, dan hoeft u over de uitvaartverzekering zelf geen belasting te betalen. 

 

Lagere eigen bijdrage in geval van chronische zorg

Nog een voordeel: door een uitvaartverzekering tegen koopsom kan uw eigen bijdrage voor chronische zorg, indien relevant, dus lager uitvallen. Het CAK stelt een eigen bijdrage vast voor chronische zorg. De eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen. Zorgontvangers moeten sinds 2013 nog eens 8 procent van een deel van hun vermogen optellen bij hun inkomen. Voor 2018 wordt gerekend met het vermogen van 2016. Het heffingsvrij vermogen is voor 2016 € 24.437,- per persoon en € 48.874 in geval van fiscaal partnerschap. Door een uitvaartverzekering tegen koopsom kan de eigen bijdrage voor chronische zorg dus lager uitvallen.
 

 

Meer weten over hoe dit precies werkt? Neem contact op met onze verzekeringsadviseurs voor vrijblijvend gesprek.