Mijn favorieten

Je verhuizing voorbereiden? Begin één maand van tevoren!

Het grote aftellen is begonnen: nog 1 maand en je ruilt je vertrouwde huis in voor iets nieuws. Je gaat verhuizen! Maar voordat het zover is, heb je nog genoeg te regelen. Méér dan genoeg. Waar te beginnen?

Voor veel mensen staat verhuizen gelijk aan stress maar dat hoeft niet, als je maar op tijd begint met de voorbereiding.


1 maand voor de verhuizing


1. Begin vroegtijdig met inpakken en wees kritisch op je spullen
Begin alvast met het inpakken van spullen die je de komende maand niet gaat gebruiken. Denk hierbij aan (foto)boeken, braadpannen en seizoenskleren. Wees kritisch: misschien hoeft niet alles mee naar je volgende adres. Je hebt nu nog de tijd om die spullen te verkopen via Marktplaats, weg te geven aan vrienden of naar de kringloop te brengen.

2. Check of je in aanmerking komt voor een vergoeding 

Verhuis je vanwege je werk? Dan bestaat de kans dat je werkgever je mag voorzien van een onkostenvergoeding. De hoogte van die vergoeding verschilt per situatie. Vraag je werkgever ruim voor de verhuizing naar de mogelijkheden.

3. Regel een verhuisteam en prik een datum 

Begin ruim op tijd met het regelen van een verhuisteam. Heb jij genoeg vrienden in je vriendengroep of laat jij het liever over aan een echte professional? Vraag in het laatste geval offertes op van verschillende verhuisbedrijven. Goed om te weten: bij sommige verhuisbedrijven kun je klantreviews checken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.


2 weken voor de verhuizing


4. Inventariseer wat je nog moet kopen/huren 
Wat heb je in huis en wat moet je nog eventueel kopen of huren? Denk hierbij aan extra verhuisdozen, een stoomreiniger of een boorhamer.1 week voor de verhuizing


5. Zet alvast een koffer klaar

De komende weken ga je steeds meer inpakken. Ofwel: de kans dat je spullen gaat kwijtraken is groot. Hoe voorkom je dat je 5 dozen moet openen voordat je die ene trui hebt gevonden? Pak een koffer in alsof je een week op vakantie gaat. Verzamel kleding voor een week – en vergeet je verhuisoutfit niet. Zo heb je alles handig op 1 plek in je oude en nieuwe huis.

6. Maak een ‘how to’-fotoverzameling

Het aanleggen van een ‘how to’- fotoverzameling is iets dat je de laatste week voor je verhuizing geheid gaat vergeten. Weet jij straks nog hoe je die kast precies in elkaar zet, welke kabel ook alweer in je televisie moet en hoe je die kast ook alweer het functioneelst indeelt? Maak stap voor stap foto’s, zo kun je niets vergeten.

7. Zet een doos met handige spullen klaar 

Bij echte verhuis-essentials moet je denken aan (schilders)tape, vuilniszakken, wc-rollen, doeken, stukken touw, diepvrieszakjes, rubberen handschoenen, sponsjes, een stanleymesje, een schaar, schoonmaakmiddelen en stiften. Verzamel deze spullen, die je tijdens De Dag zeker gaat gebruiken, in een doorzichtige opslagdoos. Zo kun je gemakkelijk bij al je spullen én zie je precies wat erin zit. 
 

 Bron: Funda