Stationsweg 101 - 103 € 1.490.000 k.k.

Omschrijving

VILLA OVER VEEN & SEPARATE BOUWKAVEL BERKENLAAN

In het door de vereniging Oud Ede uitgegeven boek De Stationsweg in Ede wordt over de villa Over Veen gezegd:

“het huis dat in z'n naam aangeeft dat men, komende uit het westen, over of voorbij het veen is van de Gelderse vallei. Het is gebouwd in 1899, in een tijd dat een passage door het veen nog indruk maakte”.

Deze prachtige beeldbepalende villa is gelegen op één van de mooiste plekjes van Ede! Deze authentieke villa heeft veel originele details.

In de jaren '80 van de vorige eeuw was de Stationsweg een doorgaande route door Ede, nu, en zeker straks na de herinrichting, een veel rustigere fietsstraat, met de allure van weleer. De ligging is zeer centraal: tussen Intercitystation Ede-Wageningen (op 400 meter afstand) en het centrum van Ede. Aan de weg staan veel mooie vrijstaande villa’s.

Villa Over Veen is gelegen in een groene en aansprekende omgeving. Er is zeer ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Momenteel zijn er circa 10 parkeerplaatsen maar er is voldoende terrein om meer parkeerplaatsen te realiseren. Het object is ruim op het perceel gesitueerd. Grote voortuin en op ruime afstand van de buren. Tevens gelegen op een hoek. Door deze unieke locatie zeker beeldbepalend.

De omgeving biedt bovendien een prachtig uitzicht op meerdere gemeentelijke monumentenpanden. Een zeer geliefde woon- en/of werklocatie! Ook ideaal als (potentieel) object voor bewoning door meerdere gezinnen, praktijk aan huis, gebruik als kantoorvilla, herontwikkeling tot luxe appartementen of ten behoeve van een zorgconcept (zoals luxe seniorenhuisvesting/zorgvilla). Op het perceel van de villa zijn er bovendien volumineuze uitbreidingen van de huidige bebouwingsmassa mogelijk.

Een belangrijke planologische ontwikkeling, op maar ca 350 meter van de villa gelegen, betreft het World Food Centre. Ook wel bekend als de Silicon Valley van het voedsel. De bedoeling is dat deze locatie veel innovatieve food-bedrijven gaat aantrekken. Een aantrekkelijke, bruisende vestigingsplek waar innovatie, ondernemerschap, onderzoek en educatie centraal staan. Hier worden nieuwe producten, concepten en diensten ontwikkeld, getest en vermarkt. De locatie van de villa kan hierdoor nog belangrijker worden. De (grond)waarde van de villa zal naar verwachting in dat geval positiever zich ontwikkelen dan andere locaties in de regio.

BESTEMMINGSPLAN
De huidige bestemming van het perceel van de villa is zeer ruim. Zo is onder andere mogelijk:
• Wonen
• Dienstverlenende instellingen of dienstverlenende bedrijven
• Kantoor (ook op verdiepingen!)
• Detailhandel (uitsluitend op begane grond)
Onder dienstverlenende bedrijven, instellingen of stichtingen worden ook instellingen verstaan die maatschappelijke diensten verlenen.

Het bestemmingsplan van de gemeente Ede laat het toe om met meerdere huishoudens de villa te bewonen. De villa heeft namelijk, in tegenstelling tot het overgrote merendeel van de woningen in Ede, een uitzonderingspositie daarvoor gekregen in het bestemmingsplan Parapluplan Wonen.

De huidige bebouwingsoppervlakte van de villa is kleiner dan de oppervlakte van het vlak in de bestemmingsplankaart aangeeft (er is dus uitbreiding van bouwmassa mogelijk). Afgezien daarvan, mag op grond van de regels van het bestemmingsplan, buiten dit vlak nog uitbouw aan de villa aan de achterzijde plaatsvinden (waarschijnlijk tot 40 m²). Deze uitbreidingsmogelijkheid staat los van de achtergelegen kavel hetgeen ook bouwmogelijkheden heeft waarover later meer.

De achterzijde van de villa bestaat thans uit laagbouw van circa 11 x 5 meter. Deze laagbouw kan – qua
bestemmingsplan – worden opgetrokken (of na sloop hiervan opnieuw worden opgebouwd) zodat de inhoud van de villa nog groter wordt. Zo kunt u eventueel een lift realiseren of het pand geschikt laten maken voor (luxe) appartementen (behorende tot het zeer schaarse topsegment).

BOUWKAVEL
De villa wordt aangeboden inclusief het afzonderlijk achtergelegen kadastrale perceel ter grootte van 725 m². De totale perceeloppervlakten van villa en achtergelegen kavel bedraagt circa 2.525 m². Door de aanwezigheid van de achtergelegen kavel, kunt u wellicht een geheel nieuwe ontwikkeling opstarten waarbij zowel de vergroting van de villa als de nieuwbouw van de bouwkavel in één geïntegreerd concept wordt gerealiseerd (bijvoorbeeld een zorgconcept). De achtergelegen kavel mag volgens informatie van de gemeente Ede thans bebouwd worden met een vrijstaand huis (bouwvlak grosso modo 12,9 x 8,8 meter, maximale bouwhoogte 10 meter, maximale goothoogte 6 meter). Enige bedrijfsactiviteiten zijn tevens op deze kavel (deels) toegestaan. Op basis van deze gegevens kan er een woning worden gebouwd met een inhoud van maar liefst circa 900 m³ exclusief inhoud eventuele bijgebouwen. De verkoper staat echter niet voor de bouwmogelijkheden garant. Informeert u altijd naar de bouwmogelijkheden en exacte voorwaarden bij de gemeente Ede. Nadere informatie is onder meer ook beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Aan bovengenoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

OOK ALLEEN DE VILLA TE KOOP, ZONDER BOUWKAVEL
Het is ook mogelijk om alleen Villa Over Veen te kopen, staande op een perceel van 1.800 m². Van belang hierbij is dat de huidige kadastrale perceelgrens aan de achterzijde in overleg kan worden verlegd aangezien het achtergelegen afzonderlijke kadastrale perceel momenteel ook eigendom is van de eigenaar van de villa. De vraagprijs voor de villa met 1.800 m² grond (of desgewenst meer of minder) zonder de achtergelegen bouwkavel, is op aanvraag beschikbaar.

GEEN MONUMENT/UITGEVOERDE RENOVATIE
De villa is aan de buitenzijde (voor- en zijkanten) omstreeks 2008 rigoureus aangepakt door onder andere nieuw pleister- en schilderwerk (Van Milt Restaurateurs en G. Romeijn Schildersbedrijf), nieuwe pannen en veel nieuw duurzaam houtwerk. Aan de achterzijde is deze aanpak grotendeels niet gecontinueerd. Deze achterkant kan bouwkundig vergroot worden. De garage is destijds niet meegenomen in de renovatie.

In tegenstelling tot het beeld doet vermoeden, is er geen sprake van een gemeentelijk of rijksmonument. Niettemin heeft het pand een monumentaal karakter gelegen in een omgeving van monumentale panden en is daarmee beeldbepalend. Het grootse deel van de villa stamt uit de tijd rond 1890, volgens de basisregistratie Adressen en Gebouwen zelfs uit 1870. De achterkamer dateert uit omstreeks 1929. De stenen garage dateert uit omstreeks 1976. Er zijn in de villa op de begane grond deels monumentale ornamentenplafonds aanwezig.

Begane grond
Entree voorzijde, hal (met marmeren vloer en ornamentenplafond), natte groep (toilet, wastafel, douchecabine), pantry, toegang tot kelder, kamer voorzijde noordwest (met meterkast en ornamentenplafond), kamer-en suite (thans tijdelijk twee kamers) met ornamentenplafonds en vaste kasten, achter-woonkamer (met oude parketvloer), open keuken, verkeersruimte met zij-ingang (noordzijde), douchecabine en aansluitend toiletruimte met wastafel.

Eerste etage
Verkeersruimte/overloop, keuken (met toegang tot platte dak en vervolgens via trap naar begane grond zuidzijde), badkamer (met toilet, urinoir, wastafel en douche), kamer zuidoostzijde (met buitendeur en vaste kast), kamer zuidwestzijde, kamer voorkant 'midden', kamer noordwestzijde, doucheruimte met toilet en wastafel.

Tweede etage
Verkeersruimte met pantry, kamer oostzijde, kamer zuidzijde, kamer noordzijde, opbergruimte, C.V.-opstellingsruimte met toilet.

BIJGEBOUWEN
Er is een grote garage aanwezig (circa BVO 48 m² begane grond) welke plaats biedt voor 2 à 3 voertuigen. Grote zolder van circa BVO 48 m². De garage is op de begane grond verwarmd en voorzien van een automatische garagedeur, openslaande deuren (zuidzijde), toilet, aansluiting wasmachine en uitstortgootsteen. Op de achtergelegen bouwkavel zijn in een hoek van het perceel paardenstallen gesitueerd.

Kozijnen: hout
Beglazing: combinatie, grotendeels dubbele beglazing
Merk C.V. ketels: Nefit Bosch (twee ketels)
Bouwjaar C.V. ketels: 2005 (warmwaterwisselaars vernieuwd omstreeks 2015)
Verwarming: C.V.-ketel
Warm water voorziening: geiser en (close-in)boilers
Dakconstructie: samengesteld dak

AANVULLENDE VERKOOPVOORWAARDE
Als aanvullende voorwaarde tijdens eventuele besprekingen bij de verkoop geldt dat voorstellen van de zijde van de huidige eigenaar niet eerder bindend zijn dan na ondertekening van een schriftelijke koopovereenkomst door koper en verkoper. Het voorgaande geldt zowel in de situatie dat de koper een consument-koper is (die het pand wil gaan gebruiken (mede) voor eigen particuliere bewoning) als dat de koper een professionele partij is (bijvoorbeeld handelend in de hoedanigheid van particuliere belegger of projectontwikkelaar).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Aanvaarding
Prijs
€ 1.490.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Adres
Stationsweg 101 - 103
Postcode
6711 PM
Plaats
Ede
Bouw
Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
ca. 374m²
Perceeloppervlakte
ca. 2.525m²
Overig oppervlakte
ca. 15m²
Inhoud
ca. 1414m³
Indeling
Aantal kamers
13
Aantal verdiepingen
4
Energie
Warm water
Geiser eigendom, Gasboiler eigendom, Elektrische boiler eigendom
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Nefit Bosch (2005, Combi-ketel, Eigendom)
Buitenruimte
Ligging
In centrum, Vrij uitzicht, Beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats
Capaciteit
2

Buurtinformatie: Ede,Stationsbuurt

Inwoners

1000
Woningen

1875
Inwoners

Koop / Huur

 % Huur  % Koop

Huishoudens

 Stationsbuurt t.o.v  Landelijk.Eenpersoon
45% - 37.6%


Geen kinderen
37% - 29%


Met kinderen
18% - 33.4%

Leeftijdsopbouw in jaren

 Stationsbuurt t.o.v  Landelijk.

Locatie

[ { "address": "Stationsweg 101 - 103", "zipCode": "6711 PM", "city": "Ede", "lat": 52.0316138, "lng": 5.6706776, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Downloads

Plattegronden

Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39
Stationsweg 101 - 103, Ede plattegrond-39

Bekijk verloop van de zon

Reageer op deze woning

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Icon bel ons
Verkoop door
Vestiging Ede
0318 - 657 657
ede@ditters.nl
×

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen