Stationsweg 63 € 895.000 k.k.

Omschrijving

Gemeentelijk monumentale, in chaletstijl gebouwde, grotendeels in 2010 gerenoveerde villa gelegen aan de statige Stationsweg te Ede.

Deze fantastische ruime villa met allure is gelegen op een perceel van maar liefst 706 m2 en beschikt over 2 badkamers. Eén slaapkamer met badkamer op de begane grond, één badkamer op de eerste verdieping, moderne eetkeuken, 4 royale slaapkamers op de 1e verdieping, carport met berging, twee sfeervolle open haarden, inbouwkasten, hoge ramen met glas-in-lood. De villa kan worden gebruikt als één ruime woning, maar is ook geschikt voor werken aan huis of mantelzorg. Goed om te benoemen zijn de lage energielasten.

Op een paar autominuten liggen de autosnelwegen A30 en A12. De verbindingen met het nabij gelegen openbaar vervoer zijn uitstekend. Vanuit het huis liggen de winkels en ook de Edese bossen zijn op loopafstand bereikbaar. Ondanks de ligging in de bebouwde omgeving biedt deze omvangrijke villa een verrassende mate van privacy.

Ervaar zelf de ruimte en luxe van deze prachtige woning!

Een klein stukje geschiedenis.........
Deze in het begin van de twintigste eeuw in opdracht van Mr G.J. IJssel de Schepper gebouwde villa is van algemeen belang voor de gemeente Ede. Het is op de Gemeentelijke monumentenlijst geplaatst wegens de architectuur- en bouwhistorische waarden voor de bouwperiode kenmerkende wijze van bouwen en detaillering die nog in hoge mate gaaf is. Het object heeft stedenbouwkundige en ensemblewaarden vanwege de situering op de hoek in een laan met vergelijkbare bebouwing en tuinen. Het object heeft cultuurhistorische waarden vanwege het belang voor de typologische ontwikkeling van de villabouw in Ede.

Globale indeling

Begane grond
Via vestibule naar entree, royale halpartij met originele granietvloer, trapopgang (voorzien van bordes), slaapkamer, grote woon- en eetkeuken met schouw, kelder, tussenhal naar achterentree en badkamer met inloopdouche, wastafel
en zwevend toilet. Ruime woonkamer met open haard partij en serre welke te bereiken is via ensuite deuren.

De gehele begane grondvloer, met uitzondering van de hal en badkamer, is voorzien van een massief eikenhoutenvloer. Fraai bewerkte houten binnendeurkozijnen. Alle wanden zijn strak afgewerkt en ook de hoge plafonds zijn strak gestuct of daar waar een houten balken plafond is, in lichte kleur afgelakt. Stijlvolle hoge ramen, waarvan sommigen met glas-in-lood, zorgen voor veel lichtinval. Stijlvolle hoogglas zwarte keuken met hoge kasten, houten aanrechtblad en keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur.

Eerste verdieping
Via bordestrap met fantastische glas-in-lood ramen naar de royale overloop voorzien van eikenhouten vloer, toegang tot 4 zeer ruime slaapkamers met fraaie spanten, 2de badkamer met zwevend toilet, ligbad/whirlpool, royale inloopdouche en wastafel.

Bergvliering
Middels vaste houten trap bereikbaar bergvliering van ca 29.5 m2.

Tuin
Sfeervolle en fraai aangelegde tuin rondom met diverse terrassen en beplanting. Overkapping aan de achterzijde met ruimte voor een zitje. Grote carport met daaraan vast gebouwde berging.

De gehele villa is van geheel gerenoveerd in 2010. De belangrijkste werkzaamheden sinds 2010 zijn:
- Vervangen boeiboorden windveren, goten en 8 louvre luiken zijn vervangen;
- Vervangen van waterleidingen
- Vernieuwen van de elektrische installatie;
- Vernieuwen van cv-ketel, leidingwerk en warm water installatie (lage maandlasten, ca € 180,- per maand voor gas en elektra);
- Nieuwe complete inbouwkeuken;
- Nieuwe badkamer en sanitaire voorzieningen;
- Volledige woning voorzien van eikenhouten vloeren;
- Alarminstallatie;
- Voorzetramen geplaatst bij glas in lood ramen;
- Originele details waar nodig in de oude staat terug gebracht.

Mr Gerhard Jacob IJssel de Schepper, geboren 16 mei 1870 te Utrecht, kwam rond begin twintigste eeuw in het landelijke Ede. Mr IJssel de Schepper behoorde niet tot een bepaalde politieke richting maar was van mening dat gemeentebelangen het beste konden worden behartigd door mensen die niet aan partijregels gebonden waren.
Reeds 3 september 1901 deed hij zijn intrede in de Raad om op 1 september 1903 tot wethouder te worden benoemd, een functie die deze man bijna dertig jaar zou vervullen. Mr IJssel de Schepper was een financieel onafhankelijk man die een fraaie villa met grote tuin aan de Stationsweg bewoonde.

Wethouder Mr IJssel de Schepper heeft in zijn lange ambtsperiode heel wat veranderingen in ons dorp meegemaakt. De bouw van gasfabriek en watertoren, de komst van het garnizoen, de moeilijke mobilisatiejaren en na de eerste wereldoorlog de uitbreiding van Ede. Uit hoofde van zijn functie was hij bij heel wat objecten nauw betrokken en heeft er enthousiast aan gewerkt. Ook buiten het politieke leven heeft Mr IJssel de Schepper zich verdienstelijk gemaakt, zo
behoorde hij bij het eerste bestuur van V.V.V., werd in 1903 bestuurslid en van 1927 tot zijn overlijden zelfs voorzitter van de Spaarbank voor Ede. Daarnaast droeg hij de plaatselijke verenigingen een warm hart toe en altijd bereid tot
medewerking. Ook zijn vrouw had daarbij een werkzaam aandeel: zij was bestuurslid van de bewaarschool en had zitting in de nodige damescomité's. Hoewel geen Edenaar zijnde was Mr IJssel de Schepper al gauw met het doen en laten van de inwoners op de hoogte, bovendien kende hij elke weg en straat en wist wie er woonde een kennis die hem bij raadsvergaderingen vaak van pas kwam. Tijdens de raadsvergadering van 10 september 1926 werd zijn vijfentwintig jarig jubileum als raadslid herdacht. Burgemeester Creutz bracht hem daar dank en hulde voor het vele door hem, in het belang van de Edese gemeenschap verricht. Vijf jaar later, 1 september 1931 nam Mr IJssel de Schepper afscheid van de Raad, waarvan hij dertig jaar deel had uitgemaakt, hij leefde nog jaren als rustig burger en overleed 19 december 1944.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Aanvaarding
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Stationsweg 63
Postcode
6711 PK
Plaats
Ede
Bouw
Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
ca. 263m²
Perceeloppervlakte
ca. 706m²
Oppervlakte woonkamer
ca. 46m²
Overig oppervlakte
ca. 14m²
Inhoud
ca. 1156m³
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
3
Energie
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel, Elektrische boiler eigendom
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Remeha Quinta 65 (2010, Combi-ketel, Eigendom)
Buitenruimte
Ligging
In centrum, In bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Carport

Buurtinformatie: Ede,Stationsbuurt

Inwoners

1000
Woningen

1875
Inwoners

Koop / Huur

 % Huur  % Koop

Huishoudens

 Stationsbuurt t.o.v  Landelijk.Eenpersoon
45% - 37.6%


Geen kinderen
37% - 29%


Met kinderen
18% - 33.4%

Leeftijdsopbouw in jaren

 Stationsbuurt t.o.v  Landelijk.

Locatie

[ { "address": "Stationsweg 63 ", "zipCode": "6711 PK", "city": "Ede", "lat": 52.0371089, "lng": 5.6693133, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

Stationsweg 63, Ede plattegrond-44
Stationsweg 63, Ede plattegrond-44
Stationsweg 63, Ede plattegrond-44
Stationsweg 63, Ede plattegrond-44
Stationsweg 63, Ede plattegrond-44
Stationsweg 63, Ede plattegrond-44

Bekijk verloop van de zon

Reageer op deze woning

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Icon bel ons
Verkoop door
Vestiging Ede
0318 - 657 657
ede@ditters.nl
×

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen