Woningmarkt loopt onverminderd door

Woningmarkt loopt onverminderd door

Het is alweer twee maanden geleden dat het kabinet de eerste maatregelen aankondigde vanwege de corona crisis. Veel ondernemers hebben het zwaar. Op de woningmarkt is er gelukkig nog weinig veranderd. De prijzen van koopwoningen in de regio blijven stijgen, het aantal kijkers neemt iets af. De kans een nieuwe woning te vinden is iets groter dan voor de corona crisis. Kwamen er voor die tijd zo’n tien à vijftien kijkers op een woning af, nu is dat gezakt naar zeven à acht.

,,De markt is nog onveranderd goed”, zegt Ron Toering van Ditters Makelaars. “Er zijn weliswaar minder kijkers, maar het weinige aanbod verkoopt nog steeds goed.” Ook volgens onderzoek van Funda herstelde na een korte dip het bezoekersgedrag zich snel tot het normale niveau. In week 18 loopt die stijging nog verder door. Consumenten lijken hun aan- en verkoopplannen dus door te zetten.

Voor corona was er volgens Ditters een enorme disbalans op de woningmarkt. “Vergelijk het met een wip-wap die maximaal scheef staat. We deden niks anders dan mensen teleurstellen. Nu hebben kopers gelukkig iets meer kans. Al wordt er nog volop boven de vraagprijs geboden.”

Anderhalve meter afstand
De makelaars van Ditters houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. “Dus anderhalve meter afstand. We gaan met maximaal twee mensen naar binnen, raken niks aan en geven geen handen.” Toering heeft ontsmettingsmiddelen bij zich en draagt handschoenen. “We vegen alle deurklinken schoon.”
En de verkoop van huizen? “De eerste weken was het wel iets rustiger. We zaten opeens in zo’n onwerkelijke wereld. Nu iedereen gewend is, loopt alles gewoon door.”  

Een goed moment
,,Het is nog steeds een goed idee om op dit moment een huis te kopen”, benadrukt Toering. ,,Vanwege de lage rente zijn woningen betaalbaar. Deze crisis heeft invloed op het consumentenvertrouwen. Laten we dat vertrouwen snel weer terugkrijgen.” 

Bron:
Funda.nl
Gelderlander.nl

Foto: © Herman Stöver

Nieuws

Veranderingen in 2021 voor (toekomstige) woningbezitters

De financiële plannen van het kabinet voor 2021 zijn weer bekend. Ga je erop vooruit als ...

Lees verder Chevron black btn

Ditters Woonregisseurs: Badkamer renovatie

“We hadden niets te wensen met ons gezin, op een nieuwe badkamer na.”

Lees verder Chevron black btn

Ditters Woonregisseurs: Projectmanagement voor twee linkerhanden

“We kwamen met de verhuisplanning in knel door de bouwvak, maar Aart heeft geregeld ...

Lees verder Chevron black btn

Vakantie in tijden van corona

Welke schade wordt nu gedekt door je reis- en/of annuleringsverzekering als je toch ni...

Lees verder Chevron black btn

×

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen