Ditters Nieuws

Tips voor het bezichtigen van een woning

Het is zo ver: het is tijd om bezichtigingen in te plannen! Samen met jouw Ditters aankoopmakelaar bezoek je de woningen die je hebt bestempeld als ‘potentieel droomhuis’. Jouw makelaar heeft vanzelfsprekend een lijst met aandachtspunten maar voor jezelf is het ook prettig om goed voorbereid naar de bezichtiging te komen.

Daarom geven wij 3 tips voor het bezichtigen van een huis:

1. Stel een vragenlijst op

Vooraf een vragenlijst opstellen zorgt ervoor dat je ter plekke geen vragen vergeet. Bekijk de presentatie van de woning online aandachtig en schrijf alles op wat je opvalt of waar je geen duidelijke informatie over kunt vinden.

2. Bezichtig de woning als het licht is

In het daglicht ziet alles er beter uit. Wellicht zie je dan gelijk die heerlijke schaduwplek in de tuin voor de warme zomerdagen. Je ziet zo ook de lichtinval in de woning. Kunstverlichting op foto’s kan een vertekend beeld geven. Sfeer creëren met kunstverlichting is afhankelijk van jouw smaak en kun je altijd zelf inrichten als je de woning eenmaal betrekt!

3. Let op de details

De eerste indruk is ontzettend belangrijk en dat weet een verkoopmakelaar ook. De woning die we bezichtigen is netjes opgeruimd, hier en daar misschien wat opgeknapt en er staat een mooie bos bloemen op tafel. Vergeet niet op de details te letten. Wat is de staat van onderhoud? Opent het raam soepel? Zijn er scheuren of vochtplekken te zien? Als de verkoopmakelaar het toestaat, kun je ook foto’s maken tijdens de bezichtiging. Zo kun je later nog eens naar de details kijken.

Er komt toch altijd meer kijken bij het aankopen van een huis dan dat je in eerste instantie zou denken… Wil je je eigenlijk vooral richten op het gevoel dat een woning bij je oproept, in plaats van alle kleine lettertjes en mogelijke valkuilen? Schakel Ditters in! Terwijl jij je nieuwe huis al in gedachten inricht, blijven wij gedurende het aankoopproces zakelijk en alert. Zo wordt jouw droomhuis geen nachtmerrie. We vinden het leuk om persoonlijk kennis te maken en gaan graag voor je aan de slag.

Vraag hier direct een kennismakingsgesprek aan, of lees meer over onze aankoopbegeleiding op deze pagina.

Tips voor het bezichtigen van een woning

Nieuws

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseur: van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

Het energielabel is van E naar A+/A++ gegaan, dankzij de genomen maatregelen.

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn