Ditters Nieuws

Een huis van (on)schatbare waarde: vrijblijvende taxatieweken

Wij weten hoe belangrijk je huis is. Het is niet zomaar een plek, het is jouw thuis. Zo’n geborgen plek is van onschatbare waarde, maar je bent misschien benieuwd wat de woningwaarde van jouw huis is. Misschien overweeg je een nieuwe stap in je leven en wil je groter gaan wonen, heb je een ander huis op het oog of wil je gewoon op de hoogte blijven van de waarde van je woning. Wat het ook is, wij staan voor je klaar tijdens de vrijblijvende taxatieweken.

  1. Het verschil tussen een waardebepaling en taxatie

  2. De meerwaarde van een vrijblijvende taxatie

  3. Een taxatie in verhouding tot hypotheek

 

Het verschil tussen een waardebepaling en taxatie

Een waardebepaling, bij ons ook wel bekend als een vrijblijvende taxatie, is een momentopname van de waarde van je woning. Dit is het bedrag dat je ontvangt als je jouw woning op dat specifieke moment verkoopt. Het geeft je inzicht in wat je huis waard is op de huidige woningmarkt. Onze ervaren NVM makelaar-taxateurs staan voor je klaar  om je te helpen en je inzicht te geven in de waarde van je huis.

Laten we eerst even het verschil uitleggen tussen een waardebepaling (in dit geval de vrijblijvende taxatie) en een volledige, uitgebreide taxatie. Een waardebepaling is namelijk niet hetzelfde als een uitgebreide taxatie. Bij de laatste krijg je namelijk een gedetailleerd rapport wat je kan gebruiken bij een hypotheekaanvraag of (groene) investering. 

Een waardebepaling biedt een inkijkje in de marktwaarde van je woning en kan je helpen bij het vaststellen van een slimme verkoopstrategie. Onze makelaars kijken niet alleen naar de prijs, maar geven ook waardevolle tips om de verkoopwaarde te verhogen en adviseren je over het ideale moment om je woning te koop aan te bieden.

De meerwaarde van een waardebepaling

Hoewel een gratis waardebepaling niet hetzelfde is als een volledig taxatierapport, is het nog steeds van onschatbare waarde. Onze NVM-gecertificeerde makelaar-taxateurs zetten hun diepgaande kennis van de lokale markt in en doen onderzoek naar recente transacties van vergelijkbare panden in de buurt. De waarde die we je geven, is dus niet zomaar een schatting, maar een goed onderbouwd bedrag.

Een taxatie in verhouding tot hypotheek

Een slimme zet bij het verlagen van je hypotheeklasten is het laten uitvoeren van een taxatie met het oog op een gunstigere rente. Een hogere taxatiewaarde kan namelijk leiden tot een verlaging van de renteopslag op je hypotheek. Bij Ditters begrijpen we de impact van deze financiële strategie en staan we klaar om je te begeleiden bij het optimaliseren van je taxatiewaarde. Zo zorgen we ervoor dat je niet alleen de juiste hypotheek krijgt, maar ook profiteert van de beste rentevoorwaarden voor jouw thuis.

Jouw huis is waardevol en we kunnen niet wachten om je te laten zien hoe waardevol precies. Heb je vragen over de waardebepaling van jouw huis? Of over de hypotheek of een andere investering? Neem gerust contact met ons op door ons te bellen op 0318-529968 of neem een kijkje op deze pagina. Op deze manier kunnen wij jou snel en doeltreffend helpen bij jouw vraag. 

Een huis van (on)schatbare waarde: vrijblijvende taxatieweken

Nieuws

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseur: van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

Het energielabel is van E naar A+/A++ gegaan, dankzij de genomen maatregelen.

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn