Ditters Nieuws

Hoe een aankoopmakelaar de kans op jouw droomwoning vergroot

Ben jij onlangs jouw droomwoning misgelopen? Of wil je graag verhuizen, maar heb je geen tijd om naast het drukke leven ook daadwerkelijk op zoek te gaan? Een aankoopmakelaar kan je helpen met de zoektocht. Er zijn talloze redenen waarom een aankoopmakelaar nuttig is wanneer je een huis wilt kopen.

 

Altijd op de hoogte van het aanbod

NVM-makelaars zijn altijd als eerste op de hoogte van het totale aanbod in de omgeving. Door de goede connecties van een aankoopmakelaar weet hij vaak sneller waar een woning verkocht wordt, soms nog voordat een woning officieel op Funda staat. Hier kan je als normale koper niet tegenop en biedt dus direct een groot voordeel in de zoektocht naar jouw droomwoning.

 

Neemt zorg uit handen

Een aankoopmakelaar kijkt met een objectieve blik naar een woning, zonder emotionele waarde. Zo kan hij beter inschatten of de woning de prijs echt waard is en past bij de wensen van de klant. De makelaar neemt ook de onderzoeksplicht uit handen voor jou als koper. Een deskundige blik bij het kopen van een woning is altijd belangrijk zodat je bijvoorbeeld kunt zien wat mogelijk is qua verbouwing, of het dak nog in goede staat is of dat de CV ketel vervangen moet worden. Veel mensen beschikken niet over deze kennis, waardoor het helpt wanneer iemand met ervaring hier een oordeel over kan geven en kopers hiermee behoedt voor onplezierige verrassingen achteraf.

 

Interessanter voor de verkopende partij

Als verkoper wil je zekerheid bij het verkopen van je huis. Het is vaak afwachten of de geïnteresseerde kopers de financiële mogelijkheden kennen. Een aankoopmakelaar weet dat een hypotheekadvies niet onbeperkt geldig is en dus zal een aankoopmakelaar pas voor een klant aan de slag gaan, als hij een recent hypotheekadvies heeft gezien. Het is daardoor interessant voor een verkopende partij om in te gaan op een bieding van een aankoopmakelaar, aangezien de kans een stuk kleiner is dat de geïnteresseerde afhaakt om financiële redenen.

 

Wat ook een voordeel is voor de verkopende partij is de kans dat de potentiële koper met aankoopmakelaar afhaakt in de wettelijk bepaalde bedenktijd, een stuk minder groot is  Dit komt doordat de kopers met een aankoopmakelaar zeker zijn van wat ze willen.

 

Kan jij hulp gebruiken bij het kopen van je droomwoning? Een aankoopmakelaar helpt je bij alles wat nodig is om een nieuwe woning aan te schaffen. Ditters kent de markt en de regio. Neem contact op met één van onze vestigingen om advies te vragen of schakel ons direct in als aankoopmakelaar om jouw droomwoning te vinden.

 

Wil je zelf op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod? Inschrijven voor de zoekopdracht op onze website kan op deze pagina.

Hoe een aankoopmakelaar de kans op jouw droomwoning vergroot

Nieuws

Onbezorgd op vakantie: check deze verzekeringen

Het is bijna tijd om de koffers in te pakken voor die welverdiende vakantie.<...

Lees verder Chevron black btn

Huis te koop zetten tijdens de zomer? Slim idee!

Hier zijn vijf redenen waarom je juist nu je huis op de markt moet brengen.

Lees verder Chevron black btn

Geen overdrachtsbelasting betalen: hoe werkt het?

Ben je een starter of doorstromer op de huizenmarkt? 

Lees verder Chevron black btn

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn