Ditters Nieuws

Onbezorgd op vakantie: check deze verzekeringen

Het is bijna tijd om de koffers in te pakken voor die welverdiende vakantie. Maar heb je voordat je gaat ook je verzekeringen gecheckt? Zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je thuiskomt. Over welke verzekeringen hebben wij het dan?

  1. Inbraakverzekering: als de baas van huis is

  2. Reis- en annuleringsverzekering: onbezorgd reisplezier

  3. Autoverzekering: veilig van A naar B

  4. Wat als iemand op mijn woning past?

Verzekering tegen inbraak: als de baas van huis is

Een verzekering tegen inbraak is essentieel om je bezittingen te beschermen, vooral omdat het aantal woninginbraken vaak toeneemt tijdens de zomermaanden. Ondanks preventieve maatregelen blijft het risico op inbraak bestaan. Met een goede verzekering tegen inbraak ben je gedekt tegen diefstal van waardevolle spullen.

Een inbraakverzekering dekt niet alleen de directe kosten van gestolen goederen, maar ook schade aan je woning zoals een gebroken raam of geforceerd slot. Tegenwoordig vallen dergelijke schades onder je woonverzekering, waarbij de inboedelverzekering schade dekt aan losse spullen in huis, zoals elektronica, terwijl de opstalverzekering schade vergoedt aan vastzittende delen van je woning, zoals deuren. Bij Ditters bieden we advies op maat zodat je goed geïnformeerd bent over de dekking en beschermd bent tegen financiële verrassingen na een inbraak.

Reis- en annuleringsverzekering: onbezorgd reisplezier

Een goede reis- en annuleringsverzekering is essentieel voor een zorgeloze vakantie. Het biedt bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen voor en tijdens je reis, ongeacht of je ontspant op het strand of avonturen beleeft in een camper. Met een reisverzekering ben je gedekt voor verlies van bagage, medische kosten in het buitenland en andere onverwachte uitgaven. 

De annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je kosten vergoed krijgt als je reis om onvoorziene redenen moet worden geannuleerd of voortijdig moet worden afgebroken.Wij adviseren je graag over de juiste dekking en helpen bij het kiezen van de juiste reisverzekering die aansluit bij jouw reisplannen en behoeften. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je goed verzekerd bent tegen mogelijke tegenslagen.

Autoverzekering: veilig van A naar B

Autoverzekering tijdens de vakantieperiode is essentieel om onbezorgd te kunnen genieten van je reis. Het is belangrijk om te controleren of je autoverzekering geldig is in alle landen die je van plan bent te bezoeken. Sommige verzekeraars bieden automatisch dekking in andere Europese landen, terwijl anderen specifieke landen uitsluiten. Zorg ervoor dat je polis ook pechhulp en eventuele aanvullende dekkingen omvat die nuttig kunnen zijn in het buitenland. Controleer ook het eigen risico en de voorwaarden voor schadeclaims in het buitenland. Met een goed gecontroleerde autoverzekering kun je met een gerust hart de weg op en genieten van al het moois dat je vakantiebestemming te bieden heeft, zonder je zorgen te maken over mogelijke onvoorziene kosten of problemen.

Wat als iemand op mijn woning past?µ

Het is voor veel mensen een prettig idee om iemand in huis te hebben die op de spullen en eventuele huisdieren past tijdens de vakantie. Maar wat als er per ongeluk iets kapot gaat? Ben je dan verzekerd of levert het een vervelende discussie op? Als er schade ontstaat door iemand die op je huis past, kun je diegene aansprakelijk stellen. Heeft deze persoon een aansprakelijkheidsverzekering, dan dekt die meestal de schade. Echter, de schade wordt altijd eerst geclaimd op je eigen inboedelverzekering en indien nodig op de aansprakelijkheid van de oppasser. Als de persoon geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, is het beter om de schade te claimen bij je eigen inboedelverzekering.

Om zorgeloos van je zomer te genieten, is het belangrijk om van tevoren te controleren of je voldoende verzekerd bent voor de juiste zaken. Onze adviseurs staan klaar om met je mee te kijken. Zo zorgen we ervoor dat je optimaal verzekerd bent, zonder dubbele dekkingen of onverwachte kosten. Fijne zomer, geniet van de vakantie. 

Onbezorgd op vakantie: check deze verzekeringen

Nieuws

Huis te koop zetten tijdens de zomer? Slim idee!

Hier zijn vijf redenen waarom je juist nu je huis op de markt moet brengen.

Lees verder Chevron black btn

Geen overdrachtsbelasting betalen: hoe werkt het?

Ben je een starter of doorstromer op de huizenmarkt? 

Lees verder Chevron black btn

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn