Ditters Nieuws

Tips van onze hypotheekadviseurs

Een hypotheek afsluiten is een belangrijke beslissing. Het bepaalt immers of je lekker kunt leven. In goede tijden, maar ook in onverhoopt mindere. Het kopen van een huis is misschien wel de grootste financiële beslissing in je leven. Het is prettig om goed voorbereid bij een hypotheekadviseur aan tafel te zitten. Onze adviseurs hebben een paar handige tips op een rijtje gezet. 

 

Tip 1. Kies voor onafhankelijk advies

Het voelt misschien simpel en gemakkelijk om de bank te kiezen waar je nu ook al betaal- of spaarrekeningen hebt lopen. Ons advies is altijd om ook te kijken naar andere aanbieders. Bij de bank bieden ze namelijk enkel producten van zichzelf. Onze adviseurs van Ditters Hypotheken hebben inzicht in de producten en voorwaarden van bijna alle geldverstrekkers in Nederland. Misschien kom je er wel achter dat bij een andere geldverstrekker de voorwaarden veel beter aansluiten op jouw situatie.

 

Tip 2. Hypotheekadvies dat goed voelt

Je financiële situatie bij een vreemde op tafel leggen kan best een ding zijn. Zorg er daarom voor dat je een klik hebt met de hypotheekadviseur die tegenover je zit. Hij of zij is namelijk niet alleen geïnteresseerd in de rentestand en voorwaarden van hypotheken, maar vooral ook in jouw situatie. Het is dus niet de bedoeling dat je cruciale informatie niet durft vrij te geven omdat dit negatieve gevolgen kan hebben. Bij Ditters Hypotheken gaan we daarom altijd eerst om tafel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Eerst de mensen, dan de getallen.

 

Tip 3. Stel al je vragen, en meer!

De meeste huizenkopers zijn geen experts op het gebied van hypotheken. Dat is niet erg, daar is een hypotheekadviseur voor. Schrijf alle vragen die je hebt op en neem deze mee naar het gesprek. Hij of zij is ervoor om deze te beantwoorden. Zo weet jij altijd wat je afsluit en belangrijker nog; waarom.

 

Onze erkende hypotheekadviseurs geven je graag advies en denken met je mee over jouw financiële mogelijkheden. Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met één van onze hypotheekadviseurs tijdens de Hypotheekweken.

 

Ga hier naar de actiepagina en maak een afspraak.

Tips van onze hypotheekadviseurs

Nieuws

Onbezorgd op vakantie: check deze verzekeringen

Het is bijna tijd om de koffers in te pakken voor die welverdiende vakantie.<...

Lees verder Chevron black btn

Huis te koop zetten tijdens de zomer? Slim idee!

Hier zijn vijf redenen waarom je juist nu je huis op de markt moet brengen.

Lees verder Chevron black btn

Geen overdrachtsbelasting betalen: hoe werkt het?

Ben je een starter of doorstromer op de huizenmarkt? 

Lees verder Chevron black btn

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn