Ditters Nieuws

Waarom een interieurstylist inhuren uiteindelijk geld en tijd kan uitsparen

Je hebt een nieuwe woning gekocht, hoera! Naast alle administratieve en financiële zaken die geregeld moeten worden voor je verhuizing, is ook de inrichting van je nieuwe paleis geen onbelangrijke taak. Of je nu een bestaande woning of een nieuwbouwwoning hebt gekocht, je wil er altijd toch je eigen ‘touch’ aan kunnen geven: dit wordt jóúw huis! Hoewel we tegenwoordig allemaal toegang hebben tot kanalen als Pinterest en Instagram, zijn we nog lang niet allemaal geboren interieurarchitecten. De plaatjes zijn prachtig, maar hoe vertaalt die stijl zich naar de ruimte en indeling in jouw nieuwe huis? Ditters werkt samen met de interieuradviseurs van woonwinkel DOK2 in Veenendaal. Wij vroegen hen: Waarom zou je een expert inhuren bij het inrichten van je nieuwe huis?

 

Het perfecte plaatje concreet maken

Alle pins, gelikete posts en bewaarde knipsels uit brochures die je over de jaren heen hebt bewaard, vormen hoogstwaarschijnlijk geen mooi geheel van hoe jij jouw nieuwe woning zou willen inrichten. Een interieurstylist gaat met jou het gesprek aan, baant zich een weg door het verzamelde materiaal en haalt hier de kern items uit. Bovendien weet een interieurstylist vaak niet alleen welke meubels en accessoires het best passen bij jouw smaak, maar hij of zij weet ook waar deze te koop zijn. Zo kun je veel concreter kijken naar de mogelijkheden en ‘het grote geheel’.

 

Niet alleen kijken naar wat mooi is, maar ook wat praktisch werkt

Een open kast met minimalistische accessoires in de woonkamer, een volledig open keuken zonder keukenkastjes boven het aanrecht en een ‘clean’ badkamer zoals je deze ziet op de plaatjes. Deze trends zijn lang niet voor ieder huishouden geschikt. Zeker met (jonge) kinderen of wanneer jij en/of je partner een hybride werkplek nodig hebben, is praktische inrichting en opbergruimte een vereiste. Een interieurstylist kan jou helpen de balans te vinden tussen wat mooi is en wat je in het dagelijkse leven nodig hebt van jouw huis.

 

Geliefde items met de nieuwe inrichting matchen

Het is een fabel dat je bij een interieurstylist of interieurontwerper een volledig nieuw interieur moet afnemen. Een interieurstylist kan meubels uit jouw huidige woning, of reeds aangeschafte meubelstukken en accessoires, prima integreren in het nieuwe plaatje. Zelfs als het enkel gaat om het aankleden van de woning met nieuwe accessoires of het inrichten van specifieke vertrekken, kun je aankloppen bij een interieurstylist.

 

Originele ideeën aangereikt krijgen

Waar jouw eigen wensen misschien worden beïnvloed door de laatste trends, kijkt een interieurstylist ook naar tijdloze meubelstukken, leuke combinaties van trends en out-of-the-box opties. Soms ligt de uitkomst in de details. Woningkopers houden zich vaak niet op dagelijkse basis bezig met wat er mogelijk is op het gebied van woninginrichting, terwijl een interieurstylist alle ins en outs weet. Gebruik deze kennis en laat je verrassen!

 

Een interieurstylist inhuren bespaart jou enorm veel tijd (en misschien zelfs wel geld)

Kortom: een interieurstylist bespaart jou tijd. Tijd die het zou vergen om alle elementen te verzamelen, om het ‘grote geheel’ te toetsen en om alle afzonderlijke meubelstukken en accessoires te vinden en aan te kopen. Een interieurstylist heeft bovendien betere middelen om jou een goed beeld te geven van hoe jouw gekozen interieur er in de ruimte uit zou komen te zien. Met het zicht op ‘het grote geheel’ verklein je dus ook de kans op een miskoop of spijt van je keuze.

 

Ditters & DOK 2

Ditters Makelaars en DOK2 hebben hun krachten gebundeld om jou te ontzorgen, adviseren en inspireren op het gebied van wonen. Bij ons kun je terecht met alle woonwensen. Sluit je een dienst af bij Ditters? Dan ontvang je een superleuke goodiebag vol met exclusieve kortingen van DOK2, wooninspiratie en een mooi woonaccessoire.

Woonwinkel DOK2 biedt maar liefst 6000m² aan woon- en winkelplezier. Met een groot en breed assortiment op het gebied van wonen, verlichting en woonaccessoires. De meest bekende merken vind je in de winkel en webshop. Met merken zoals UrbanSofa, Richmond Interiors, By-Boo, Coco Maison, Eleonora, LABEL51, Mica, Happy@Home en Tower Living. Wil jij graag advies? Maak dan via de website een afspraak. 

 

Waarom een interieurstylist inhuren uiteindelijk geld en tijd kan uitsparen

Nieuws

Onbezorgd op vakantie: check deze verzekeringen

Het is bijna tijd om de koffers in te pakken voor die welverdiende vakantie.<...

Lees verder Chevron black btn

Huis te koop zetten tijdens de zomer? Slim idee!

Hier zijn vijf redenen waarom je juist nu je huis op de markt moet brengen.

Lees verder Chevron black btn

Geen overdrachtsbelasting betalen: hoe werkt het?

Ben je een starter of doorstromer op de huizenmarkt? 

Lees verder Chevron black btn

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn