Ditters Nieuws

Wat houdt een vrijblijvende taxatie eigenlijk in?

Een vrijblijvende taxatie van je woning (ook wel waardebepaling genoemd), is een momentopname van wat jouw huis waard zou zijn wanneer je het nu verkoopt. Inzicht in de waarde van je woning is altijd fijn, maar in sommige situaties kan een waardebepaling ook echt van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer de verhuiskriebels ineens opkomen of wanneer je je oriënteert op de mogelijkheden voor jouw woning op de altijd actieve woningmarkt.

Verwar een waardebepaling niet met een taxatie waarbij je een uitgebreid en gedetailleerd rapport krijgt die je kunt gebruiken bij de aanvraag van een nieuwe hypotheek. Een waardebepaling geeft inzicht in de marktwaarde van de woning en kan je helpen bij het bepalen van een eventuele verkoopstrategie. Naast de prijs bespreekt de makelaar dus ook eventuele tips die de verkoopwaarde ten goede zouden komen of wanneer het juiste moment is om de woning te koop aan te bieden.

Een gratis waardebepaling is dus geen volwaardig taxatierapport, maar nog steeds ‘waardevol’. Onze NVM makelaar-taxateurs zetten hun lokale kennis van de markt in en doen gedegen onderzoek naar de laatste transacties van vergelijkbare panden in de buurt. De waarde komt dus zeker niet zo maar uit de lucht vallen.

Klaar voor de start en toch wel benieuwd geworden naar wat jouw woning waard is? Maak gebruik van onze lopende actie en vraag een gratis waardebepaling in tijdens de Vrijblijvende Taxatie weken van Ditters Makelaars en Taxateurs.

Ga hier naar onze actiepagina en meld je aan.

Wat houdt een vrijblijvende taxatie eigenlijk in?

Nieuws

Woonregisseurs: Een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn

Een huis van (on)schatbare waarde: vrijblijvende taxatieweken

Wij weten hoe belangrijk je huis is. Het is niet zomaar een plek,  het is jouw th...

Lees verder Chevron black btn

Dubbele woonlasten: hoe pak je dit aan?

Gefeliciteerd met het vinden van je droomwoning! Maar wat als je oude woning later wor...

Lees verder Chevron black btn

5 reden om een aankoopmakelaar in te schakelen

Om jouw droomhuis te bemachtigen, is snel handelen belangrijk.

Lees verder Chevron black btn