Ditters Nieuws

3 stappen om je huis te verduurzamen

Een huis verduurzamen brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunnen duurzame aanpassingen in je huis zorgen voor een verlaging van de energieprijzen en daarmee ook gelijk je woonlasten, het verhoogt wellicht de waarde van je huis en niet te vergeten; het is hartstikke goed voor het milieu. In deze blog geven we drie stappen die jij kunt zetten om jouw huis te verduurzamen.

 

1. Slimme apparatuur installeren

Het zijn niet voor niets ‘slimme apparaten’ en het is naast duurzaam ook nog eens super handig en gemakkelijk. Denk aan een slimme thermostaat, die automatisch uit gaat wanneer je het huis verlaat of aan gaat wanneer je onderweg naar huis bent. Of slimme verlichting die vanzelf aan- en uitschakelt. De verlichting is vaak op afstand bedienbaar en zelf in te stellen naar jouw leefstijl. Er zijn eindeloze mogelijkheden omtrent slimme apparaten zodat er altijd een is die aansluit bij jouw wensen. Zo bespaar je op stroom (en evt nog gas) aangezien er geen onnodig gebruik van wordt gemaakt. 

 

2. Van dubbel glas naar HR++ glas

Het vervangen van dubbel glas naar HR++ glas is een duurzame keuze. Door een extra coating en isolerend gas ontstaat er een betere isolatie waardoor de temperatuur beter gereguleerd blijft. De thermostaat en airco hoeven hierdoor minder hard te werken en daarom is dit een goede manier om te besparen op je energierekening.

 

3. Individuele delen van je woning isoleren

Niet alleen de ramen, maar ook je vloer, dak en muren zijn delen om te verduurzamen. Een hoger energielabel, waardestijging van je huis, een beter wooncomfort zijn allemaal pluspunten van een betere isolatie. Investeringen zoals deze verdienen zich vaak terug door de besparingen die je maakt op je energierekening. Daarnaast gaan deze aanpassingen vaak de hele levensduur van je woning mee.

 

Geïnteresseerd in je woning verduurzamen? De woonadviseurs van Ditters zijn er om al je persoonlijke vragen te beantwoorden en advies te geven omtrent de verduurzaming van jouw woning. Ook is het bij ons mogelijk om je in te schrijven bij Ditters Huisassist, ons nieuwe platform. Ben je op zoek naar een schilder, de beste aanbieder van internet en TV of een energieleverancier? Neem dan contact met ons op!

3 stappen om je huis te verduurzamen

Nieuws

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn