Ditters Nieuws

5 bespaartips voor gezellige, knusse wintermaanden

De warme (na)zomer en heeft plaatsgemaakt voor koudere temperaturen en met de huidige energieprijzen kunnen we ons voorstellen dat je de verwarming niet al te hoog draait deze winter. In deze blog geven we jou vijf bespaartips voor tijdens de wintermaanden die ervoor zorgen dat je energierekening niet door het plafond gaat.

 

Van gloeilamp naar waxinelichtje

Een redelijk simpele, maar goedkope oplossing om tijdens de wintermaanden niet in het donker te zitten, zijn waxinelichtjes. Ze besparen je niet alleen energie maar maken je huis gelijk een stuk gezelliger. Niet te vergeten dat kaarsen ook een klein beetje warmte geven, twee vliegen in één klap. Maar; steek ze alleen aan wanneer je thuis bent voor de veiligheid.

 

Warme dekentjes en sokken

Kou lijden tijdens de wintermaanden kun je voorkomen door te zorgen voor warme dekentjes en je dikke (kerst)sokken. Weliswaar een beetje voorspelbaar, maar supernuttig om de verwarming een tandje lager te zetten. Leuk voor op je lijstje met Sinterklaas. 

 

Zet je ramen open 

Misschien niet handig als het -20 is, maar door je huis te laten luchten bespaar je energie. Door het koken, douchen, wassen en ademen komt er vochtige lucht in je huis terecht en dat is moeilijker te verwarmen dan droge lucht. Het is het verstandig om je ramen open te zetten en te tochten zodat er weer droge lucht naar binnen kan komen. 

 

Duurzame kerstboom

Tijdens de wintermaanden maakt ook de kerstboom haar intrede in de woonkamer. Om ervoor te zorgen dat je kerstboom niet al te veel energie verbruikt, kun je de traditionele lichtjes van de kerstboom vervangen door ledverlichting. Deze zijn een stuk duurzamer. Daarnaast kan je ook al energie besparen door de kerstboom alleen ‘s avonds aan te zetten of te werken met een timer zodat je boom niet heel de nacht blijft door knipperen.

 

Zet de verwarming lager met visite
Je kent het wel: de hele familie komt op bezoek tijdens Kerst om te gourmetten. Binnen de kortste keren staat je huis blauw en zijn de ramen beslagen. Een goed moment om je verwarming lager of uit te zetten en te profiteren van de warmte die de familie en de gourmet in huis creëert. Gebruik je tijdens het kerstdiner de oven? Laat deze na afloop open staan. Zo komt de warmte je huis in.


Wil je meer advies voor het verduurzamen van je huis zodat je vrijblijvend minder energie betaald? Neem dan contact met de woonregisseurs van Ditters.

5 bespaartips voor gezellige, knusse wintermaanden

Nieuws

Locatie: Elias Beekman Kazerne - Ede

Namens onze opdrachtgever verkopen wij twee gebouwen aan de Elias Beeckman Kazerne.

Lees verder Chevron black btn

3 redenen waarom Ditters een vestiging opende in Amersfoort

Al weer bijna een jaar geleden. Wat gaat de tijd hard. Maar waarom hebben we voor Amersfoort g...

Lees verder Chevron black btn

5 zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je je eerste huis gaat kopen

Een huis kopen is spannend. Waar moet je rekening mee houden? Wij informeren je graag ove...

Lees verder Chevron black btn

3 stappen om je huis te verduurzamen

Verduurzamen is hot! Wij geven je 3 stappen die jij kunt zetten om hier mee te starten.

Lees verder Chevron black btn

×

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen