Ditters Nieuws

De hypotheekplannen van 2023 en 2024

Vanaf 2023 telt het tweede inkomen van tweeverdieners volledig mee bij de bepaling van de maximale hypotheek. Met de verwachte loonstijging zou dit kunnen betekenen dat de meeste huishoudens hierdoor meer kunnen lenen voor de aanschaf van een woning. Het is wel zo dat wanneer het inkomen gelijk blijft, de leencapaciteit over het algemeen juist daalt.

Daarbij is het wel belangrijk dat mensen een huis kopen die past bij de persoonlijke situatie. Naast de energieprijzen zijn o.a. ook de boodschappen duurder geworden en er moet natuurlijk wel voldoende overblijven voor deze essentiële uitgaven.

Het is nog wat ver weg misschien maar in 2024 heeft het kabinet het voornemen om over te stappen naar een nieuwe methode om de invloed van studieschulden te bepalen. Ze gaan hierbij kijken naar de actuele stand van de studieschuld bij het aanvragen van een hypotheek. Wanneer je extra hebt afgelost zou je meer ruimte moeten krijgen om meer te kunnen lenen.

Met de oplopende energiekosten loont het om naar verduurzaming te kijken. Het kabinet heeft de plannen om een hogere hypotheek aan te bieden wanneer je als bewoner van plan bent om de woning erg te verduurzamen.

Wil jij weten wat deze plannen voor jouw financiële situatie betekenen of ben jij een starter en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze financieel adviseurs. Zij kijken graag, samen met jou, wat de opties zijn.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

De hypotheekplannen van 2023 en 2024

Nieuws

Ontdek je droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag

Op 30 september 2023 van 11:00 tot 15:00 zetten huiseigenaren hun deuren voor je open.

Lees verder Chevron black btn

Prinsjesdag 2023: De impact op jouw huizenjacht

Prinsjesdag 2023 brengt enkele interessante ontwikkelingen op de woningmarkt. 

Lees verder Chevron black btn

Wat speelt er op de vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

Drie keer antwoord op vragen van starters

Tijdens het  aankoopproces komen er veel vragen naar boven.

Lees verder Chevron black btn