Ditters Nieuws

De hypotheekplannen van 2023 en 2024

Vanaf 2023 telt het tweede inkomen van tweeverdieners volledig mee bij de bepaling van de maximale hypotheek. Met de verwachte loonstijging zou dit kunnen betekenen dat de meeste huishoudens hierdoor meer kunnen lenen voor de aanschaf van een woning. Het is wel zo dat wanneer het inkomen gelijk blijft, de leencapaciteit over het algemeen juist daalt.

Daarbij is het wel belangrijk dat mensen een huis kopen die past bij de persoonlijke situatie. Naast de energieprijzen zijn o.a. ook de boodschappen duurder geworden en er moet natuurlijk wel voldoende overblijven voor deze essentiële uitgaven.

Het is nog wat ver weg misschien maar in 2024 heeft het kabinet het voornemen om over te stappen naar een nieuwe methode om de invloed van studieschulden te bepalen. Ze gaan hierbij kijken naar de actuele stand van de studieschuld bij het aanvragen van een hypotheek. Wanneer je extra hebt afgelost zou je meer ruimte moeten krijgen om meer te kunnen lenen.

Met de oplopende energiekosten loont het om naar verduurzaming te kijken. Het kabinet heeft de plannen om een hogere hypotheek aan te bieden wanneer je als bewoner van plan bent om de woning erg te verduurzamen.

Wil jij weten wat deze plannen voor jouw financiële situatie betekenen of ben jij een starter en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze financieel adviseurs. Zij kijken graag, samen met jou, wat de opties zijn.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

De hypotheekplannen van 2023 en 2024

Nieuws

Vuurwerkschade

Hoe zit het precies wanneer jij vuurwerkschade hebt aan jouw auto?

Lees verder Chevron black btn

Snelheidsduivels met een elektrische fiets

Is een opgevoerde elektrische fiets verzekerd bij het veroorzaken van schade?

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseur: Het bos in onze achtertuin

Op de badkamer en het toilet na was het hele huis nog kaal. Waar begin je dan?

Lees verder Chevron black btn

×

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen