Ditters Nieuws

Duurzaamheid: de woontrend van 2023

Duurzaamheid is een hot item. Het is het gesprek van de dag, vooral op de dynamische woningmarkt van 2023. En hier is het interessante deel: volgens recent onderzoek van de NVM vliegen duurzame woningen als warme broodjes over de toonbank, vaak zelfs voor meer aantrekkelijke prijzen. Genoeg motivatie dus om te overwegen je huidige woning te verduurzamen of op zoek te gaan naar een milieuvriendelijker huis. Je moet het zien als een investering in morgen, en wie wil nu niet slim investeren? In deze blog ontdek je 3 opwindende duurzaamheidstrends, plus een exclusieve bonustip om zonder zorgen jouw woning te vergroenen. Het beste van twee werelden: gunstig voor het milieu en voor je eigen woningwaarde! 
 

  1. Vergroening met planten

  2. Slimme technologieën

  3. Verbouwen met duurzame materialen

  4. Bonus: verduurzamen met een woonregisseur 
     

Vergroening met planten

Vergroening is een van de populairste trends als het aankomt op wonen. Steeds vaker zien we integratie van groene gebouwen met veel beplanting. Verticale woonbossen, woningen met een groen dak of een tuin met veel groen ter bevordering van de biodiversiteit zijn voorbeelden hiervan. 

Vergroening van je woning is een duurzame oplossing om tot lagere energiekosten en een gezonder binnenklimaat te komen. Zo kunnen klimplanten zoals klimop gebruikt worden om muren en gevels te bedekken (klimrek aangeraden). Dit helpt bij het isoleren van je huis, waardoor je minder energie nodig hebt om het te verwarmen of te koelen. Planten kunnen ook dienen als natuurlijke schaduw voor ramen en muren, waardoor de binnentemperatuur wordt gereguleerd. Daarnaast zijn groene gebouwen natuurlijk milieuvriendelijk en hebben ze een positief effect op de biodiversiteit en luchtkwaliteit. Kortom, duurzaamheid en groen wonen kunnen samen door één deur. 

Slimme technologieën

Er wordt steeds vaker slim gebruikgemaakt van moderne woonoplossingen en technologie in woningen. Naast de welbekende zonnepanelen wordt er ook steeds vaker voor een regenwateropvang gekozen. De technologie van nu biedt comfort, efficiëntie en controle in je woning. Duurzaamheid hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan een slimme thermostaat, die automatisch uit gaat wanneer je het huis verlaat of aan gaat wanneer je onderweg naar huis bent. Of slimme verlichting die vanzelf aan- en uitschakelt. Wellicht heb je al enkele duurzame oplossingen in huis. Deze slimme technologieën (domotica) sluiten vaak slim op elkaar aan, waardoor het uitbreiden van duurzame ideeën vaak erg gemakkelijk is. 

Verbouwen met duurzame materialen

Ben je van plan om te gaan verbouwen? Dan wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Denk hierbij aan gerecyclede materialen, lokaal geproduceerde materialen of materiaal gemaakt van hout. Op deze manier ga je bewust om met je woning én met de toekomst. Ben jij al op de hoogte van de duurzaamheidslening? De duurzaamheid van je woning komt hierdoor steeds meer binnen handbereik.

Bonus: verduurzamen met een woonregisseur 

Welke verduurzamingsmaatregelen passen het best bij jouw woning, wensen en budget? Met welke ingrepen verhoogt u de waarde van uw woning bij verkoop? De woonregisseurs van Ditters in Ede, Arnhem, Veenendaal, Wageningen en Amersfoort denken graag met u mee. Jouw woonregisseur heeft de kennis, het oog voor detail en het netwerk om je woning duurzaam te verbouwen. Of je hier nu zelf blijft wonen of de woning op termijn wilt verkopen. Neem contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie over het verduurzamen van jouw woning. 

Duurzaamheid: de woontrend van 2023

Nieuws

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn