Ditters Nieuws

Een woning zoeken in 2022: wat te doen?

De woningmarkt maakt het deze tijden niet makkelijk om een huis te vinden. Wanneer je Funda opent, zijn de meeste woningen voor het gevoel van veel zoekers al verkocht. En omdat de markt zo overspannen is het merendeel van het aanbod al verkocht voordat ze überhaupt hun intrede op Funda kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat je als woningzoeker goed moet zoeken om een woning te vinden.

 

In deze blog vertellen we je wat je naast zoeken op Funda nog meer kunt doen om woningen te zoeken.

 

Hoe vind ik naast Funda zelf een woning?

Makelaars hebben meestal op de website een eigen aanbodpagina met woningen die vaak nog niet ergens anders getoond worden. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Ditters Verwacht. Daarnaast hebben veel makelaarskantoren de mogelijkheid om een gratis zoekopdracht aan te maken waardoor je in de mail woningen ontvangt die aan jouw wensen voldoen. Schrijf je bij Ditters in voor een gratis zoekopdracht.

Ook is social media een goede manier om woningen te zoeken. Woningaanbod wordt steeds vaker geplaatst op kanalen als Facebook en Instagram, waardoor het nog simpeler wordt om de woningen te spotten terwijl je aan het scrollen bent. Volg je favoriete makelaars en zoek op hashtags om deze woningen te vinden.

 

Een aankoopmakelaar kan ook helpen

De manier om huizen te vinden die nog geen intrede online hebben gemaakt is via een aankoopmakelaar. Aankoopmakelaars kennen de regio als geen ander en hebben een groot netwerk waardoor zij vaak huizen kunnen zien die verder nog nergens te vinden zijn. Vooraf bespreek je jouw wensen en samen ga je op zoek naar je droomwoning. De makelaar gaat mee naar bezichtigingen en helpt je van a tot z bij de aankoop. Jij hebt de tijd om na te denken over sfeer en inrichting en hij regelt de zakelijke kant van de aankoop.

 

Lukt het niet om zelf een woning te vinden? Bij Ditters weten we als geen ander hoe we jou kunnen helpen bij het vinden van een droomwoning.

Bespaar jezelf een hoop regelwerk en tijd en neem een aankoopmakelaar bij Ditters!

Een woning zoeken in 2022: wat te doen?

Nieuws

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt: de ups en downs

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

De Verzekeringscheckweken: we’ve got you covered

Tussen 27 november en 22 december controleren wij jouw polissen.

Lees verder Chevron black btn

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Schade aan de inboedel is het laatste waar je aan wil denken. Hoe voorkom je dit?

Lees verder Chevron black btn

Ditters Seniorenweken: Onderweg naar comfortabel wonen

Bij Ditters begrijpen we de unieke behoeften en zorgen van senioren op de woningmarkt.

Lees verder Chevron black btn