Ditters Nieuws

Hoe breng je een bod uit op een huis?

Je hebt je droomhuis gevonden en wilt een bod uitbrengen. Maar hoe werkt dat?

Bij het bieden op een huis komen er genoeg dingen kijken waar je over na moet denken. En met de huidige markt is een goede biedingsstrategie geen overbodige luxe. Met onderstaande tips kan je snel schakelen tijdens het bieden en heb je goed nagedacht over hoe je jouw droomwoning in handen kunt krijgen.

 

Biedingsstrategie

Vooraf is het natuurlijk belangrijk om jouw financiële situatie in kaart te brengen. Hierbij moet je goed nadenken hoeveel je wilt gaan bieden en wat je maximale prijs is, zodat er misschien ook nog ruimte overblijft voor onderhandeling. Zaken die je hiervoor moet vaststellen zijn:

  • Hoeveel hypotheek kan je maximaal  krijgen?
  • Wat is de waarde van het huis?
  • Hoeveel eigen geld wil je inleggen?

Bedenk vooraf goed wat jouw ontbindende voorwaarden zijn, zodat je dit gelijk met het bod mee kan sturen. Doe je dit namelijk niet en blijkt achteraf dat je financiering niet rond is, kan dat een hoop problemen opleveren. Nog geen inzicht in je financiële plaatje? Schakel een hypotheekadviseur in bij Ditters.

 

Hoe ga ik bieden?

Met je prijs en ontbindende voorwaarden op zak ga je een bod doen. Wist je dat er meerdere mogelijkheden zijn om een bod uit te brengen?

  1. Onderhandelen over het huis: Hierbij doe je een openingsbod en heeft de verkoper de mogelijkheid om hierop in te gaan met een tegenbod. Let er wel op dat je niet gelijk je maximale prijs in zet. Zo houd je nog ruimte over voor de onderhandeling.
  2. Gelijk een eindbod: Een andere mogelijkheid is om gelijk een eindbod te doen voor het huis. De verkoper hoeft hierdoor alleen maar akkoord te gaan met het bod. Iedereen weet zo waar ze aan toe zijn en het verkoopproces wordt hiermee versneld.
  3. Kopen op inschrijving: In de huidige markt komt deze vorm van bieden vaker voor, waarbij meerdere gegadigden aan de hand van inschrijving een eindbod doen. Niemand weet van de ander wat er geboden wordt, maar de verkoper geeft op deze manier iedereen een gelijke kans om mee te bieden op het huis.

 

Een bod kan je mondeling, schriftelijk of via e-mail uitbrengen.

 

Als je wel wat hulp kan gebruiken dan kan een aankoopmakelaar van Ditters een goede uitkomst zijn. Zij letten erop dat je niet teveel betaalt voor je huis en zijn er bij alle andere momenten tijdens de aankoop van jouw droomwoning.

Hoe breng je een bod uit op een huis?

Nieuws

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt: de ups en downs

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

De Verzekeringscheckweken: we’ve got you covered

Tussen 27 november en 22 december controleren wij jouw polissen.

Lees verder Chevron black btn

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Schade aan de inboedel is het laatste waar je aan wil denken. Hoe voorkom je dit?

Lees verder Chevron black btn

Ditters Seniorenweken: Onderweg naar comfortabel wonen

Bij Ditters begrijpen we de unieke behoeften en zorgen van senioren op de woningmarkt.

Lees verder Chevron black btn