Ditters Nieuws

Prinsjesdag 2021

Elke derde dinsdag van september vindt Prinsjesdag plaats. De regering biedt de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. Ook worden de fiscale voorstellen voor 2022 bekend gemaakt. Ook dit jaar, met de huidige coronamaatregelen en een demissionair kabinet, ging Prinsjesdag gewoon door. Wel zijn er niet al te grote stappen genomen.

Wij zitten natuurlijk allemaal te wachten op oplossingen en antwoorden voor de krapte op de woningmarkt. Welke veranderingen gaan er plaatsvinden en wat betekent dit voor jou als (toekomstige) huizenbezitter?

Lees hier de belangrijkste punten op een rij:

 

1 miljard!

Er zal door het kabinet, de komende 10 jaar, jaarlijks 100 miljoen euro geïnvesteerd gaan worden in de woningbouw. Met deze 1 miljard euro wordt er bijgedragen aan een snelle bouw van woningen, maar ook aan de betaalbaarheid van een huis. Die betaalbaarheid staat nu flink onder druk, vanwege een te groot tekort aan woningen.

 

Opkoopbescherming

Per 1 januari 2022 kunnen gemeentes gebruik gaan maken van de opkoopbescherming om zo de starters en doorstromers te beschermen. Zo kunnen er in bepaalde wijken geen koopwoningen opgekocht worden om door te verhuren en blijven de woningen beschikbaar voor zelfbewoning.

 

Klimaat

Ook het klimaat is nog altijd een belangrijk onderwerp. Het kabinet trekt 1,3 miljard euro uit voor een snelle verduurzaming van woningen en gebouwen. Zo worden ook politie, justitie, scholen en ziekenhuizen energiezuiniger gemaakt.

 

Startersvrijstelling

De startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting zal, naast de bestaande voorwaarden, een nieuwe maatregel krijgen, die moet voorkomen dat er misbruik van gemaakt wordt. Zo is het niet meer mogelijk om extra te besparen op de overdrachtsbelasting door de aanschaf van het volle eigendom te splitsen.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Prinsjesdag 2021

Nieuws

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt: de ups en downs

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

De Verzekeringscheckweken: we’ve got you covered

Tussen 27 november en 22 december controleren wij jouw polissen.

Lees verder Chevron black btn

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Schade aan de inboedel is het laatste waar je aan wil denken. Hoe voorkom je dit?

Lees verder Chevron black btn

Ditters Seniorenweken: Onderweg naar comfortabel wonen

Bij Ditters begrijpen we de unieke behoeften en zorgen van senioren op de woningmarkt.

Lees verder Chevron black btn