Ditters Nieuws

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

Een scheiding brengt vaak een hoop uitdagingen en veranderingen met zich mee. Juist in deze uitdagende tijd staan we klaar om jullie te helpen dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door de belangrijkste zaken die komen kijken bij scheiden en het hebben van een koophuis, zodat jullie goed voorbereid zijn op wat er komen gaat. We benadrukken ook het belang van een gesprek met een notaris of mediator, waarin wij als partijen kunnen aanbevelen om jullie bij te staan in het afhandelen van de juridische en financiële aspecten van de scheiding.

  1. De waardebepaling van jullie woning

  2. Beslissen wat er met de woning moet gebeuren

  3. Het regelen van de financiën

  4. Op zoek naar een nieuwe woning

  5. Belastingdienst

Stap 1: De kennismaking en waardebepaling van jullie woning

Het vaststellen van de waarde van jullie huis is een cruciale stap in het proces van scheiden en het verdelen van de gezamenlijke bezittingen. Bij ons nemen we deze stap uiterst serieus en gaan we grondig te werk. We komen voorbereid, met een gedegen onderbouwing van de waarde, zodat er houvast is voor de vervolggesprekken onderling of met mediators. Samen streven we ernaar een realistische inschatting te maken van de marktwaarde van jullie woning. Door deze waardebepaling krijgen jullie niet alleen een helder beeld van de financiële situatie, maar kunnen jullie ook beter inschatten welke opties er zijn met betrekking tot de woning.

Stap 2: Beslissen wat er met de woning moet gebeuren

Wanneer er kinderen bij betrokken zijn en de wens is dat zij veilig thuis opgroeien in het ouderlijk huis, begrijpen wij als geen ander de complexiteit van dergelijke situaties. Als betrokken partij denken we actief met jullie mee en fungeren we als waardevolle sparringpartner. In ons gesprek verkennen we samen de mogelijkheden met betrekking tot de woning. Willen een van jullie beiden in de woning blijven wonen? Indien dit het geval is, onderzoeken we gezamenlijk wat hiervoor nodig is en hoe de financiële afwikkeling eruit zou kunnen zien. Dit kan variëren van een uitkoopregeling tot het gezamenlijk blijven bezitten en verhuren van de woning. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te overwegen of verkoop van de woning en een eerlijke verdeling van de opbrengst wellicht een betere optie is. Wij brengen alle voor- en nadelen in kaart en assisteren jullie bij het nemen van deze ingrijpende beslissingen. Daarbij staan jullie wensen en belangen altijd centraal.

Stap 3: Het regelen van de financiën

Na het nemen van de beslissing over de woning, is het van essentieel belang om ook de financiële aspecten grondig door te nemen. Dit omvat niet alleen het verdelen van eventuele hypotheekschulden, maar ook het verdelen van de eventuele overwaarde en het opstellen van een nieuw budget voor een eventueel volgend huis. Onze ervaren experts staan klaar om jullie hierbij uitgebreid te adviseren en te ondersteunen.

Wanneer jij of je (ex-)partner op zoek gaat naar een nieuwe woning, staan wij klaar om je te helpen bij het vinden van een thuis dat perfect past bij jouw nieuwe situatie. We luisteren naar jouw individuele wensen en behoeften en houden rekening met alle aspecten die voor jou belangrijk zijn, zoals locatie, grootte, voorzieningen en budget. Met ons uitgebreide netwerk, bestaande uit meerdere kantoren in de omgeving, kunnen we putten uit een breed scala aan mogelijkheden.

Onze ervaren makelaars gaan actief op zoek naar geschikte woningen en begeleiden je bij het bezichtigen ervan. Bovendien kunnen we je adviseren over de lokale markt en eventuele onderhandelingen voeren om ervoor te zorgen dat je een woning vindt waar jij je helemaal thuis kunt voelen.

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

Nieuws

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseur: van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

Het energielabel is van E naar A+/A++ gegaan, dankzij de genomen maatregelen.

Lees verder Chevron black btn