Ditters Nieuws

Scoren in de Wijk

Ontdekken en ontmoeten binnen verschillende wijken in Veenendaal. Dat is de drijfveer van Scoren in de Wijk.

 

Door middel van sport- en sociale activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar wordt bijgedragen aan hun eigen leefomgeving en de positieve omgang met anderen. Op deze manier draagt Scoren in de Wijk Veenendaal bij aan het verbeteren van de sociale cohesie in de wijk, de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en een plezierige woonomgeving voor jong en oud.  

 

Wilco den Hartog en Jaap Pilon van Scoren in de Wijk geven aan:

‘’De fysieke activiteiten moesten worden gestopt tijdens de pandemie. We volgden de lijn van de basisscholen en sportverenigingen. Toen de scholen moesten sluiten zijn wij ook gestopt. Wel hebben wij digitaal contact gehouden met de kinderen door leuke raadsels en quizzen te sturen. Ook zijn we langs  de voordeuren gegaan om te vragen hoe het gaat met de kinderen, om toch nog een beetje het contact in stand houden. Minder contact met de kinderen, daar liepen we echt tegenaan. Uit de voordeurgesprekken bleek wel dat het thuis moeilijk kon zijn, veel bij elkaar op de lip en weinig beweging. De kinderen keken altijd uit naar de woensdagmiddag bij ons. Zodra de scholen weer open gingen waren de sportaccommodaties nog wel gesloten. Toch hebben we een locatie kunnen huren via Sportservice Veenendaal. Zo zijn we er in geslaagd om toch met de kinderen te kunnen sporten en dat gebeurt nog steeds. Veel kinderen hebben daar enorm plezier van.’’

 

Ondanks dat nog niet alles kan worden er wel creatieve plannen gemaakt. Met behulp van de donatie kunnen ze opblaasmateriaal huren (stormbanen), de kinderen verwennen met een ijsje tijdens de warme zomerdagen of tickets verstrekken voor een theatershow. Ook wordt een deel gebruikt voor de jaarlijkse excursie naar een voetbalstadion.

 

Uitbreiden naar meer wijken zodat er nog meer kinderen kunnen meedoen is ook één van de plannen. Op dit moment is dat qua capaciteit, inzetbaarheid en financiële middelen nog niet mogelijk maar daar komt vast verandering in!

 

Wil je meer informatie over Scoren in de Wijk? Kijk dan op de website.

https://scorenindewijkveenendaal.nl/

 

Scoren in de Wijk

Nieuws

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseur: van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

Het energielabel is van E naar A+/A++ gegaan, dankzij de genomen maatregelen.

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn