Ditters Nieuws

Tips voor het bezichtigen van een woning

Het is zo ver: het is tijd om bezichtigingen in te plannen! Samen met jouw Ditters aankoopmakelaar bezoek je de woningen die je hebt bestempeld als ‘potentieel droomhuis’. Jouw makelaar heeft vanzelfsprekend een lijst met aandachtspunten maar voor jezelf is het ook prettig om goed voorbereid naar de bezichtiging te komen.

Daarom geven wij 3 tips voor het bezichtigen van een huis:

1. Stel een vragenlijst op

Vooraf een vragenlijst opstellen zorgt ervoor dat je ter plekke geen vragen vergeet. Bekijk de presentatie van de woning online aandachtig en schrijf alles op wat je opvalt of waar je geen duidelijke informatie over kunt vinden.

2. Bezichtig de woning als het licht is

In het daglicht ziet alles er beter uit. Wellicht zie je dan gelijk die heerlijke schaduwplek in de tuin voor de warme zomerdagen. Je ziet zo ook de lichtinval in de woning. Kunstverlichting op foto’s kan een vertekend beeld geven. Sfeer creëren met kunstverlichting is afhankelijk van jouw smaak en kun je altijd zelf inrichten als je de woning eenmaal betrekt!

3. Let op de details

De eerste indruk is ontzettend belangrijk en dat weet een verkoopmakelaar ook. De woning die we bezichtigen is netjes opgeruimd, hier en daar misschien wat opgeknapt en er staat een mooie bos bloemen op tafel. Vergeet niet op de details te letten. Wat is de staat van onderhoud? Opent het raam soepel? Zijn er scheuren of vochtplekken te zien? Als de verkoopmakelaar het toestaat, kun je ook foto’s maken tijdens de bezichtiging. Zo kun je later nog eens naar de details kijken.

Er komt toch altijd meer kijken bij het aankopen van een huis dan dat je in eerste instantie zou denken… Wil je je eigenlijk vooral richten op het gevoel dat een woning bij je oproept, in plaats van alle kleine lettertjes en mogelijke valkuilen? Schakel Ditters in! Terwijl jij je nieuwe huis al in gedachten inricht, blijven wij gedurende het aankoopproces zakelijk en alert. Zo wordt jouw droomhuis geen nachtmerrie. We vinden het leuk om persoonlijk kennis te maken en gaan graag voor je aan de slag.

Vraag hier direct een kennismakingsgesprek aan, of lees meer over onze aankoopbegeleiding op deze pagina.

Tips voor het bezichtigen van een woning

Nieuws

Woonregisseurs: Een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn

Een huis van (on)schatbare waarde: vrijblijvende taxatieweken

Wij weten hoe belangrijk je huis is. Het is niet zomaar een plek,  het is jouw th...

Lees verder Chevron black btn

Dubbele woonlasten: hoe pak je dit aan?

Gefeliciteerd met het vinden van je droomwoning! Maar wat als je oude woning later wor...

Lees verder Chevron black btn

5 reden om een aankoopmakelaar in te schakelen

Om jouw droomhuis te bemachtigen, is snel handelen belangrijk.

Lees verder Chevron black btn