Ditters Nieuws

Wat bepaalt de waarde van je huis en wat kan je er aan doen?

Huiseigenaren zijn vaak op zoek naar manieren om meer waarde te creëren in hun huis. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een slimme investering om meer woonplezier te krijgen, of omdat je binnenkort je huis wil verkopen. Onze tips lees je hieronder:

 

Verduurzamen

Duurzame woningen verkopen sneller en voor een hogere prijs. Reden genoeg om te kijken hoe jij jouw woning kunt verduurzamen. Een van de mogelijkheden om te verduurzamen is het aanleggen van zonnepanelen. Ook kan je denken aan muur-, dak- en gevelisolatie. Of een huis goed geïsoleerd is, valt af te leiden uit het verplichte energielabel. Een duurzame woning zorgt in de meeste gevallen voor een hoger energielabel. Aan het label wordt steeds meer waarde gehecht door mensen die een nieuwe woning zoeken.

 

Plaatsen dakkapel

Heb je een zolder? Het plaatsen van een dakkapel is voor veel mensen een grote investering, maar het zorgt wel direct voor een grote waardevermeerdering. De waarde stijgt omdat je het woonoppervlak vergoot en meer daglicht creëert, wat de ruimte leefbaarder maakt. 

 

Oplossen kleine gebreken

Ook het oplossen van (kleine) defecte elementen in jouw huis zorgen voor een waardevermeerdering bij de verkoop van je woning. Eventuele gebreken kunnen resulteren in een vermindering in de waarde van je woning. Het vervangen van bijvoorbeeld een oude CV-ketel is een eenvoudige en belangrijke aanpassing. Daar komt bij dat potentiële kopers of hun aankoopmakelaar gebreken als scheurtjes, kapotte ruiten, ontbrekende plinten of vloer, of loszittende tegels aangrijpen om de vraagprijs naar beneden te onderhandelen. Om moeilijke situaties te voorkomen is het verstandig om voor de verkoop alle (kleine) gebreken op te lossen.

 

Wat komt er terug in een waarderapport?

In het algemeen let een taxateur bij het uitvoeren van een taxatie op zaken als het woonoppervlak, de inhoud van de woning, energiezuinigheid en gebruikte materialen in bijvoorbeeld de kozijnen. De ligging en omgeving van de woning zijn logischerwijs ook van groot belang bij de waardebepaling van je woning. Hoe het interieur eruit ziet of welke kleur verf op de muur zit, dat maakt voor een taxatie niet uit.

 

Ons advies is om goed te overwegen wat het grootste pijnpunt is van de woning en daar op in te spelen. Investeren in jouw woning heeft ten slotte veel voordelen en bevordert het woonplezier.

 

Heb je hulp nodig bij de juiste investering in je woning of wil je direct je woning laten taxeren? Neem contact op met één van onze vestigingen en vraag een vrijblijvende taxatie aan.

 

 

Wat bepaalt de waarde van je huis en wat kan je er aan doen?

Nieuws

Woonregisseurs: Een geüpgraded appartement

Alles in het appartement was degelijk maar verouderd. In een korte tijd is veel aangepakt.

Lees verder Chevron black btn

Een huis van (on)schatbare waarde: vrijblijvende taxatieweken

Wij weten hoe belangrijk je huis is. Het is niet zomaar een plek,  het is jouw th...

Lees verder Chevron black btn

Dubbele woonlasten: hoe pak je dit aan?

Gefeliciteerd met het vinden van je droomwoning! Maar wat als je oude woning later wor...

Lees verder Chevron black btn

5 reden om een aankoopmakelaar in te schakelen

Om jouw droomhuis te bemachtigen, is snel handelen belangrijk.

Lees verder Chevron black btn