Ditters Nieuws

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Je bent net ingetrokken in je nieuwe woning. Een frisse start in een nieuwe omgeving met gloednieuwe nieuwe meubels, geweldig! Schade aan je nieuwe woning of je inboedel is het laatste waar je op dit moment aan wil denken. Naast het afsluiten van de juiste verzekeringen en het nemen van veiligheidsmaatregelen kun je verschillende dingen doen om schade aan je opstal of inboedel te voorkomen. In dit artikel leggen we je uit hoe je schade aan je kozijnen, glas, badkamertegels en cv-ketel kunt voorkomen door middel van goed onderhoud.

 

Hoe onderhoud ik mijn kozijnen en glas?

Om je kozijnen en glas in perfecte staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig goed te reinigen. Op deze manier wordt de levensduur van de producten verlengd. Daarbij is een frisse uitstraling van je kozijnen en glas nooit verkeerd. Wanneer de kozijnen vies zijn, kun je deze schoonmaken met een zachte doek. Zo wordt het stof gemakkelijk verwijderd. Wil je de kozijnen grondig reinigen? Gebruik dan een mild schoonmaakmiddel in combinatie met water. Het glas kun je schoonmaken met een glasreiniger of een mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er niets in zit wat schuurt. Anders krijg je krassen op de ruiten. Ook het gebruik van scherpe voorwerpen raden we sterk af.

Hoe onderhoud ik mijn badkamertegels?

Blinkende badkamer tegels zorgen voor een complete badkamer. Om de tegels mooi en blinkend te houden, is het essentieel om één keer per week je tegels te onderhouden. Dit kun je doen door middel van de tegels af te nemen met een natte dweil. Hiervoor kun je eventueel een beetje tegelreiniger gebruiken. Controleer regelmatig het voeg- en kitwerk in de badkamer. Haarscheurtjes in voegen of barstjes in tegels zijn misschien niet heel sterk zichtbaar, maar kunnen grote waterschade aanrichten. Houd de voegen en kitranden van je badkamer goed schoon en laat deze regelmatig controleren.

Hoe onderhoud ik mijn cv-ketel?

Voor optimale prestaties en een langere levensduur van je cv-ketel, is het goed om deze te blijven onderhouden. Wat je het best kunt doen is de ketel jaarlijks laten controleren en onderhouden door een ervaren monteur. Een monteur controleert of de ketel nog naar behoren functioneert, maakt hem schoon en stelt hem opnieuw af wanneer dat nodig is. Ontlucht ook regelmatig de leidingen, zeker voordat je deze in het najaar weer vol wil opendraaien voor een aangenaam verwarmd huis.

 

Je kunt je nog zo goed voorbereiden en nog zo voorzichtig doen, maar ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat je goed verzekerd bent. Onze ervaren verzekeringsadviseurs kunnen jou ongetwijfeld helpen met een onderzoek naar jouw persoonlijke situatie en de passende oplossingen in verzekeringen bieden. Vraag een vrijblijvend gesprek aan en onze adviseurs nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Nieuws

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt: de ups en downs

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

De Verzekeringscheckweken: we’ve got you covered

Tussen 27 november en 22 december controleren wij jouw polissen.

Lees verder Chevron black btn

Ditters Seniorenweken: Onderweg naar comfortabel wonen

Bij Ditters begrijpen we de unieke behoeften en zorgen van senioren op de woningmarkt.

Lees verder Chevron black btn

Duurzaamheid: de woontrend van 2023

Duurzaamheid is een hot item op de dynamische woningmarkt van 2023. 

Lees verder Chevron black btn