Ditters Nieuws

Welke verzekeringen moet je checken voor je vakantie?

De zomerperiode komt er weer aan! Dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan en voor een langere periode van huis zijn. De trucs om inbrekers af te weren zijn bij de meeste mensen wel bekend en de nodige inpaklijstjes worden ook weer tevoorschijn gehaald. Hoe zit het met de verzekeringen die in diverse situaties van pas komen tijdens de vakantieperiode? Ben jij goed voorbereid op een onbezorgde zomer?

 

Inbraakverzekering
Helaas is het aantal woninginbraken nog steeds het hoogst in hartje zomer, wanneer veel mensen op vakantie zijn. Ondanks de vele trucs die zijn toe te passen om een inbraak te voorkomen, kan je het nooit helemaal uitsluiten. Daarom is het een goed idee om al je waardevolle zaken goed verzekerd te hebben met een inbraakverzekering. Is er ingebroken en sprake van duidelijke diefstalschade? Dan kun je een beroep doen op je woonverzekering. Deze bestaat uit een inboedelverzekering en/of opstalverzekering, waarbij de inboedelverzekering geldt voor schade aan losse spullen in huis en de opstalverzekering voor spullen die nagelvast aan het huis zitten. Voor beschadigde of gestolen kostbaarheden zoals elektronica en sieraden is de standaarddekking van de inboedelverzekering niet altijd genoeg.

Reis- en annuleringsverzekering
Afhankelijk van het type vakantie is het een verstandige keuze om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering is er tegen financiële schade voordat je op reis gaat, terwijl een reisverzekering er juist is tijdens het reizen. In het geval je bijvoorbeeld met een eigen camper op reis gaat, zal een annuleringsverzekering vaak minder nodig zijn, terwijl een reisverzekering juist wel gewenst is. Ook kun je ervoor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je het hele jaar door goed verzekerd bent wanneer je in het buitenland bent.

Wat als iemand op mijn woning past? 

Voor veel mensen is het een fijn idee om iemand in huis te hebben die op de spullen en eventuele huisdieren kan passen. Natuurlijk kan het gebeuren dat er in dit geval per ongeluk iets kapot gaat in huis. Ben je in zo’n geval verzekerd of kan het nog een vervelende discussie opleveren? Wanneer er per ongeluk schade wordt gemaakt door iemand die op je huis past, kun je diegene aansprakelijk stellen voor de gemaakte schade. Indien de persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft, dekt die de schade aan je spullen in de meeste gevallen. Mocht de persoon niet beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering dan is het beter om de schade te claimen bij je eigen inboedelverzekering.

Om de zomer zo zorgeloos mogelijk in te kunnen gaan, is het belangrijk om van tevoren even te controleren of je voldoende (en niet dubbel) verzekerd bent voor de juiste zaken. Onze adviseurs staan voor je klaar met gegrond advies. Jouw adviseur zorgt ervoor dat je zorgeloos kan leven, zonder dat je na hoeft te denken over financiële risico’s. Onze adviseurs helpen je bij de keuzes van de juiste verzekeringen. We kijken niet alleen naar de prijs, maar wijzen je ook op de kleine lettertjes. We zijn kritisch en onafhankelijk. Zo weten wij zeker dat jij de dekking krijgt die jij nodig hebt.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en onze adviseurs nemen binnen 24 uur contact met je op.

Welke verzekeringen moet je checken voor je vakantie?

Nieuws

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn