Ditters Nieuws

Woonregisseur: van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

De nieuwe bewoners waren al een paar jaar aan het rondkijken naar een andere woning. Het liefst een vrijstaande, jaren '70 woning met een grote tuin in Wageningen. Met de hulp van onze aankoopmakelaar Joost, die het gezin aanspoorde geen overhaaste beslissingen te nemen, werd een huis aangekocht.

De buurt speelde een belangrijke rol in hun keuze; de ligging dichtbij het centrum en de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen vanwege het overvloedige daglicht waren doorslaggevend. Hoewel Wageningen Hoog ook zijn charmes had, was het daar net iets te donker voor hun smaak.

Het huis, ontworpen door de vorige eigenaar die tevens de architect was, had sinds 1975 weinig vernieuwing gezien. De bouwkundige keuring wees uit dat de meterkast verouderd was en dat er enkel glas aanwezig was, maar constructief was alles in orde. Aart, onze Woonregisseur, kwam na zijn vakantie direct langs en bood waardevolle adviezen en regelde de juiste mensen.

De gehele woning moest gestript en naar moderne maatstaven geïsoleerd worden. De spouw van 7 cm werd gevuld en op het compleet vernieuwde dak kwam 18 cm PIR. Voor de vloer overwogen ze zelf isolatie aan te brengen, maar Aart hielp hen met tips en een kostenplaatje waardoor het laten plaatsen van een hele nieuwe vloer prima mogelijkheid bleek. En zo stonden ze ineens 1,5 meter lager in de kruipruimte…. De originele houten vloer was verwijderd en er is een volledig geïsoleerde betonnen vloer voor in de plaats gekomen, wat een verademing! Kunststof kozijnen en triple glas werden geïnstalleerd, en Aart coördineerde alle werkzaamheden met betrouwbare partijen.

‘Soms weet je helemaal niet wat allemaal mogelijk is. Aart is to-the-point en denkt echt met je mee. Het kan wel eens makkelijker zijn dan je van tevoren dacht.’

De renovatie, die eind februari 2023 begon, liep zes weken uit, voornamelijk door het wachten op het verplaatsen van de meterkast. Toen dit eindelijk kon gebeuren, was alles al klaar gemaakt voor de installatie. Ondanks een tegenslag met de behanger en schilder, die uitvielen en vervangen moesten worden, bleef Aart betrokken en zorgde ervoor dat alles naar ieders tevredenheid werd afgerond. Bewoner: ‘Aart gaf mij zelfs nog kit-les aangezien we de vensterbanken zelf gingen schilderen.’

Zo werd de woning van de originele hokjes-opzet naar een moderne, ruime indeling gebracht. De trap is omgedraaid en de bovenverdieping opnieuw ingedeeld, met zwevende glasplaten op de overloop en een nieuwe badkamer. Op de vloer beneden en boven ligt vinyl en is vloerverwarming geplaatst. Mocht in de toekomst een warmtepomp geïnstalleerd moeten worden, dan ligt alles daarvoor klaar.

‘Het energielabel is van E naar A+/A++ gegaan, dankzij de genomen maatregelen.’ Al-met-al een zeer comfortabel huis.

‘De buitenmuren moeten nog worden afgewerkt, maar door de grote hoeveelheid regen is het nog te nat. Het balkonhek, dat eerst een muurtje was, viel bij een klein duwtje meteen om en is vervangen door een nieuw hekwerk dat past bij de toekomstige kleur van het huis.’ Het bijgebouw, dat nu nog in aanbouw is, kan later worden omgebouwd tot een studio, mocht de woningmarkt onrustig blijven en de kinderen het huis uit willen.

Het gezin is dankbaar voor Aarts blijvende betrokkenheid en hulp bij de afronding van hun droomhuis.

Bekijk de voor-, tijdens en na foto’s van de verbouwing onderaan dit artikel.

De Ditters Woonregisseur:

  • Is jouw aanspreekpunt tijdens de bouw;
  • Bespaart je veel tijd;
  • Verzekert jou van betrouwbare vakmensen;
  • Geeft jou een realistische prijsvergelijking.

Heb jij interesse in onze Woonregisseur?

Klik dan hier voor meer informatie of neem direct contact op. 

      

      

   

   

   

   

      

         

 

Woonregisseur:  van retro hokjes met label E, naar ruimte met label A

Nieuws

Alles wat je moet weten als starter: van koopcontract tot bouwtechnische keuring

Wij nemen je mee langs de veelgestelde startersvragen bij de aankoop van je eerste huis.

Lees verder Chevron black btn

De starterslening: alles wat je hierover moet weten

Ben je klaar om die eerste stap te zetten op de woningmarkt?

Lees verder Chevron black btn

Scheiden en een gezamenlijk koophuis: hoe pakken we dit professioneel aan

We nemen je mee door de belangrijkste zaken bij scheiden en het hebben van een ko...

Lees verder Chevron black btn

Woonregisseurs: terug van weggeweest

De lang gekoesterde wens van Sander en Daphne ging eindelijk in vervulling. De randstad verrui...

Lees verder Chevron black btn