Ditters Nieuws

Waar moet je op letten bij het invullen van je belastingaangifte?

Het is weer maart en dat betekent: de Belastingaangifte. Een taak waar je misschien niet naar uit hebt gekeken, maar wanneer je deze niet doet, kun je zomaar geld laten liggen. In deze blog benoemen we situaties waar je extra op moet letten bij het invullen van je belastingaangifte en wat je kan doen als je er zelf niet meer uitkomt.

Is er iets in je situatie veranderd?

De Belastingdienst maakt het gemakkelijk om veel gegevens al voor je in te vullen. Je hoeft het dan alleen nog maar te controleren. Wanneer er iets in je situatie is veranderd, dan kan het invullen wellicht wat moeilijker zijn omdat je hier eerder nog niet mee te maken hebt gehad. Een paar voorbeelden van een veranderende situatie:

  • Je hebt een woning gekocht of verkocht.
  • Je hebt je hypotheek afgelost.
  • Je bent gaan scheiden
  • Je bent een bedrijf begonnen.

Bij situaties als deze zijn er onderdelen bij het invullen waar je extra voor moet opletten en kunnen er aftrekbare posten zijn waar je geld mee terug kan krijgen, zoals bij je hypotheek.

 

Ben je zelfstandig ondernemer?

Als je ondernemer bent (geworden), dan zijn er natuurlijk meer zaken waar je op moet letten dan als je als particulier aangifte doet. Als ondernemer voor de inkomstenbelasting ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Ook als ondernemer zijn er belastingvoordelen als je dit op de juiste manier doet. Je kan in sommige gevallen gebruik maken van bepaalde regelingen. Met de juiste administratie kom je daarmee al een heel eind.

 

De belastingaangifte invullen is ieder jaar weer een hele klus, maar het niet doen is geld laten liggen. En als ondernemer ben je zelfs verplicht om het te doen. Weet je niet zeker of jouw situatie veranderd is of dat je belangrijke posten over het hoofd ziet? Onze financiële adviseurs weten raad! Zij kijken samen met jou naar de belastingaangifte en zorgen dat je profiteert van de belastingvoordelen.

Wil jij dat wij de aangifte voor je regelen? Neem dan contact met ons op.

Waar moet je op letten bij het invullen van je belastingaangifte?

Nieuws

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt: de ups en downs

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Wat speelt er op dit moment?

Lees verder Chevron black btn

De Verzekeringscheckweken: we’ve got you covered

Tussen 27 november en 22 december controleren wij jouw polissen.

Lees verder Chevron black btn

Wat ik zelf doen tegen schade aan mijn opstal of inboedel?

Schade aan de inboedel is het laatste waar je aan wil denken. Hoe voorkom je dit?

Lees verder Chevron black btn

Ditters Seniorenweken: Onderweg naar comfortabel wonen

Bij Ditters begrijpen we de unieke behoeften en zorgen van senioren op de woningmarkt.

Lees verder Chevron black btn