Mijn favorieten

Nieuws

Leef, alsof het je laatste dag is.. ?
Geplaatst op: 18 november 2019
Kun jij je aflossingsvrije hypotheek straks nog betalen? De helft van de Nederlandse hypotheekschuld bestaat uit aflossingsvrije hypotheken. Zo’n hypotheek moet aan het einde van de looptijd wel worden afgelost of opnieuw gefinancierd.
Woningen sneller verkocht
Geplaatst op: 10 oktober 2019
Prijzen blijven stijgen in Ede, Veenendaal, Arnhem en Wageningen
Tot en met 20 oktober vrijblijvende taxatieweken
Geplaatst op: 23 september 2019
Onze makelaar-taxateurs geven je een indruk van wat je huis vandaag zou opbrengen.
Dit betekent Prinsjesdag voor jou als huizenbezitter
Geplaatst op: 18 september 2019
Wat betekent de Miljoenennota voor huizenbezitters zoals jij? We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij.
Subsidie voor energiebesparende maatregelen
Geplaatst op: 29 augustus 2019
Ben je eigenaar van een woning en heb je plannen om energiebesparende maatregelen (minimaal 2) te nemen aan je woning?
Gratis onderhoudsgesprek voor check rentekorting
Geplaatst op: 29 augustus 2019
Is je woningwaarde gestegen, of heb je extra afgelost?Dan kan je hypotheek mogelijk naar een lagere risicoklasse.
Intensieve samenwerking Ditters Arnhem en Van Ek Garantiemakelaars
Geplaatst op: 18 juli 2019
Tevens opening van een nieuw kantoor aan het Willemsplein.
Tips oplevering nieuwbouwhuis
Geplaatst op: 18 juli 2019
Wij delen wat tips om de oplevering van je nieuwbouwhuis goed voor te bereiden en eventuele gebreken direct te signaleren. Foto: eigenhuis.nl
Vijf redenen om je hypotheek bij Ditters af te sluiten
Geplaatst op: 15 juli 2019
Concrete verhuisplannen, ga je scheiden óf wil je gewoon weten of je hypotheek nog bij je past?
Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?
Geplaatst op: 23 mei 2019
Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Maar wat doe je ermee? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen?
Verruiming overbruggingskrediet
Geplaatst op: 18 maart 2019
Goed nieuws voor mensen die een nieuw huis willen kopen, terwijl hun oude huis nog niet is verkocht.
Hypotheekrente verwachting 2019
Geplaatst op: 22 januari 2019
De hypotheekrente is nog altijd laag. Zal de rente in 2019 gaan stijgen?
Nieuw! Ditters Woonregisseurs
Geplaatst op: 22 januari 2019
Hiermee gaan wij nóg een stap verder om je te ontzorgen, dit keer rondom je verhuizing of verbouwing.
Gewijzigde openingstijden rond de feestdagen
Geplaatst op: 21 december 2018
Wij staan ook in de kerstvakantie voor je klaar
Huis kopen? Zo maak je meer kans!
Geplaatst op: 13 november 2018
Door het afnemende aanbod en de toenemende vraag naar koopwoningen, stegen de vraagprijzen het afgelopen jaar met 10%*. In deze krappe woningmarkt komen kopers er lastig tussen.
De voordelen van een uitvaartverzekering tegen koopsom
Geplaatst op: 28 augustus 2018
Heeft u nog niets geregeld voor uw uitvaart? Dan biedt een uitvaartverzekering tegen koopsom voordelen. Met één storting en een zeer mooi rendement zijn de kosten van uw uitvaart direct verzekerd. Een dergelijke verzekering is op iedere leeftijd tot 85 jaar af te sluiten.
Ditters Makelaars op 51e plek in de Top 100 Nederlandse woningmakelaardij
Geplaatst op: 29 juni 2018
Ditters Makelaars en Hypotheken staat op de 51e plaats in de Nederlandse Top 100 woningmakelaardij. Deze jaarlijkse lijst wordt gepubliceerd door het onafhankelijke platform voor woningmakelaars Vastgoed en is gebaseerd op het aantal verkochte huizen van de ruim 9.000 makelaarskantoren in Nederland. Robbin Ditters, NVM Makelaar en mede eigenaar: “Wij zijn enorm trots dat ons harde werk en 100% aandacht voor elke klant bekroond wordt met deze plek in de lijst.”
25 juni sneakpreview Herenhuizen Mouterijnoort te Wageningen    
Geplaatst op: 18 juni 2018
Maandag 25 juni van 19:30 in de bibliotheek aan de Stationsstraat 2 te Wageningen. Na een succesvolle verkoop en voorspoedige bouw vinden de laatste bouwwerkzaamheden in deelgebied De Ambacht (onderdeel van Mouterijnoort) plaats. Mouterijnoort is inmiddels een mooie woonwijk geworden, dichtbij het centrum van Wageningen.
Aflossingsvrije hypotheken: weinig actie, weinig zorgen
Geplaatst op: 24 april 2018
Een grote groep Nederlanders zit een met een (deels) aflossingsvrije hypotheek. Hoewel er tot op politiek niveau flinke zorgen over zijn, maakt de consument zich er nauwelijks druk om. Dit blijkt uit onderzoek  door Avrotros Radar. Veronderstelde overwaarde en een verwachte erfenis zijn enkele redenen waarom er geen actie wordt ondernomen. 
Hypotheek voor ouderen wordt makkelijker
Geplaatst op: 24 april 2018
Het wordt voor ouderen makkelijker om een hypotheek te krijgen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimt namelijk de mogelijkheden voor senioren die tien jaar of minder voor hun AOW zitten. Daarbij wordt gekeken naar de werkelijke maandlasten. Ook wordt rekening gehouden met het inkomen dat al zeker is na de pensionering.
Kantoor Ede gaat verhuizen!
Geplaatst op: 24 april 2018
Op 11 mei aanstaande verhuist kantoor Ede van de Klinkenbergerweg naar de Stationsweg 89 in Ede. Waarom? Robbin Ditters, NVM Makelaar en mede eigenaar vertelt: “Sinds 2008 zijn we gevestigd aan de Klinkenbergerweg. We merken nu het bedrijf steeds groter wordt dat er te weinig ruimte is op deze locatie, vandaar dat wij zijn gaan rondkijken naar een nieuwe locatie.
8 manieren om de hypotheekrente te verlagen
Geplaatst op: 10 januari 2018
Wij delen graag 8 tips voor om de hypotheekrente te verlagen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!
Je verhuizing voorbereiden? Begin één maand van tevoren!
Geplaatst op: 10 januari 2018
Het grote aftellen is begonnen: nog 1 maand en je ruilt je vertrouwde huis in voor iets nieuws. Je gaat verhuizen! Maar voordat het zover is, heb je nog genoeg te regelen. Méér dan genoeg.

Waar te beginnen? Lees hier onze tip!
Nieuwe website over samenlevingsvormen
Geplaatst op: 10 januari 2018
De Wet Beperkte gemeenschap van goederen is op 1 januari 2018 ingegaan. Dat betekent dat er bij het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap een aantal zaken anders wordt geregeld dan voorheen. 
Woonfeiten over 2017!
Geplaatst op: 10 januari 2018
De Wonen database laat ons interessante feiten zien uit 2017! Wist je bijvoorbeeld dat de hoogste vraagprijs van een object € 24.7000.000,- bedraagt?
Woning- en hypotheekbezitters gaan er minder op vooruit
Geplaatst op: 8 november 2017
Uit de berekeningen van het Nibud blijkt dat huishoudens met een eigen woning en hypotheek een iets minder hogere koopkrachtstijging hebben dan niet- woningbezitters met eenzelfde woonlast.
Onze nieuwbouwprojecten in Ede
Geplaatst op: 8 november 2017
Enka ligt in de unieke prachtige, natuurlijke omgeving van Ede. Woon je hier, dan loop, fiets of ren je zo het bos in. Maar Enka is nog veel meer dan leven met de Veluwe in je achtertuin. Enka is een beleving op zich.
Het nieuwbouwteam staat voor je klaar!
Geplaatst op: 8 november 2017
Het moment is daar, je studie is afgerond en het werkende leven gaat nu echt beginnen. Je gaat je studentenkamer inruilen voor een 'echt' huis en je bent er eindelijk over uit dat kopen voor jou de beste optie is. En nu?
Nog een hypotheek afsluiten in 2017? Vraag ‘m tijdig aan!
Geplaatst op: 8 november 2017
Dit jaar kun je nog 1% extra lenen bovenop de waarde van je huis, in 2018 is de maximale hypotheek nog maar 100% van de woningwaarde. Klanten die in 2017 een hypotheek aanvragen, gaan ervan uit dat de regels van dat jaar nog voor hen gelden. Maar als de hypotheekaanvraag nog niet behandeld is en de bindende offerte nog niet geleverd voor 1 januari, is dit niet het geval.
Prinsjesdag 2017: de highlights inzake de woningmarkt
Geplaatst op: 26 september 2017
Afgelopen 19 september, tijdens Prinsjesdag, is door het demissionair kabinet de begroting voor 2018 gepresenteerd. Hierbij een samenvatting van de belangrijkste zaken met betrekking tot de woningmarkt.
Rente verwachting
Geplaatst op: 26 september 2017
De rente op hypotheekleningen met een korte looptijd blijft dit jaar waarschijnlijk laag. Pas zodra de ECB aanstalten maakt het officiële rentetarief te verhogen, zal de rente op kortlopende leningen stijgen. De afgelopen weken heeft de lange termijn rente een daling laten zien.
NVM Open Huizen Dag: zit je droomhuis erbij?
Geplaatst op: 26 september 2017
Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 30 september kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je  droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.
NVM Open Huizen Dag: wat kan een aankoopmakelaar voor mij betekenen?
Geplaatst op: 26 september 2017
Je hebt de aankondiging vast al gezien: binnenkort is het weer NVM Open Huizen Dag. Om precies te zijn op 30 september. Weer een nieuwe mogelijkheid om diverse woningen te bezichtigen. Ter oriëntatie, het proeven van sfeer in een wijk of buurt of als echte potentiële koper die weet wat hij wil en kan.
Vergeet uw reisverzekering niet!
Geplaatst op: 3 juli 2017
Op vakantie met de kinderen. Heerlijk even weg uit de sleur. En weg van de stress om op tijd op school of op de crèche te zijn. Lekker luieren op het strand. Met een emmertje en schepje. Maar dan ineens zo?n gemeen stukje glas en een heftig bloedende snee. Hectiek en huilende kinderen. Op zo?n moment is het fijn dat u op een goede reisverzekering kunt vertrouwen.
Beëindigen van een samenlevingscontract in combinatie met een hypotheek 
Geplaatst op: 3 juli 2017
Waar gehuwden bij een scheiding meestal hun notaris of advocaat raadplegen, maken samenwoners vaak zelf afspraken wanneer zij uit elkaar gaan.
Vergeet de levenverzekering niet!
Geplaatst op: 3 juli 2017
De meeste mensen weten wel, dat je bij het krijgen van een erfenis goed moet opletten dat je geen schulden erft. Niks doen, en eerst naar de notaris voor voorlichting! Zo luidt het advies. Door slimme keuzes te maken, word je namelijk niet zelf aansprakelijk voor een negatieve nalatenschap.
Recordaantal Nederlanders verhuisd
Geplaatst op: 3 juli 2017
Het aantal Nederlanders dat in 2016 verhuisde is in jaren niet zo groot geweest. Vorig jaar verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen, ruim 300 duizend meer dan in 2013. Ook in het eerste kwartaal van 2017 verhuisden meer mensen dan in het eerste kwartaal van 2016. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Woningmarkt draait op volle toeren
Geplaatst op: 10 mei 2017
De woningmarkt in de regio Ede-Wageningen-Veenendaal draait op volle toeren. In het eerste kwartaal van 2017 verwisselden een kleine 800 woningen van eigenaar. Dat was ruim veertig procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016.
Wel of geen NHG?
Geplaatst op: 10 mei 2017
Bent u van plan om een andere woning te kopen? Dan kunt u overwegen om een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met een NHG krijgt u onder andere korting op de rente, maar u betaalt ook afsluitprovisie. Waar moet u nog meer op letten? Kijk hieronder of een hypotheek met NHG iets voor u is.
Wanneer eindigt de bedenktermijn bij de koop van een woning?
Geplaatst op: 10 mei 2017
Na de koop van een woning heeft u 3 dagen bedenktijd. Binnen deze 3 dagen kunt u de overeenkomst kosteloos en zonder opgave van reden ontbinden.  
'Misleiding' door de verhuisregeling?
Geplaatst op: 10 mei 2017
Huizenkopers die een hypotheek met een langere rentevaste periode afsluiten, worden vaak 'misleid' door de zogeheten verhuisregeling. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag. 
Open huis tips voor kijkers
Geplaatst op: 30 maart 2017
Aanstaande zaterdag 1 april kunt u tijdens de NVM Open Huizen Dag tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak terecht bij veel te koop staande woningen. U kunt zich vrijblijvend oriënteren, op één dag een aantal woningen bekijken of sfeer proeven in een bepaalde wijk.
Vrijblijvende taxatieweken bij Ditters Makelaars!
Geplaatst op: 30 maart 2017
Ditters Makelaars houdt van 1 april tot en met 30 april de Vrijblijvende Waardetaxatieweken. Tijdens de Waardetaxatieweken komen de NVM-makelaars van Ditters Makelaars langs. Zij bekijken een woning grondig en geven een indicatie van de waarde. 
De risico’s van een aflossingsvrije hypotheek
Geplaatst op: 30 maart 2017
Toezichthouder AFM wil huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek (30% van het totaal) meer stimuleren om toch af te gaan lossen. 
Nieuwe regels voor boeterente
Geplaatst op: 30 maart 2017
Per 14 juli 2016 is de boeterente voor het vervroegd aflossen van de hypotheek gereguleerd. In de Europese richtlijnen, de Mortgage Credit Directive (MCD), is bepaald dat deze boete niet hoger mag zijn dan het werkelijk geleden financiële nadeel.
Tijdklemmen kapitaalverzekeringen vervallen
Geplaatst op: 24 februari 2017
Vanaf 1 april 2017 vervalt de eis van minimale duur premiebetaling (de tijdsklem) voor zowel de kapitaalverzekering eigen woning als voor Brede Herwaarderingskapitaalverzekeringen. 
Huizenmarkt kent sterk begin van het jaar
Geplaatst op: 24 februari 2017
De huizenmarkt kende een sterk begin van het nieuwe jaar. In de maand januari werden volgens het Kadaster 16.555 woningen verkocht. Dat is een stijging met 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Samenwonen? Maak goede afspraken!
Geplaatst op: 24 februari 2017
Als partners samen een huis kopen, of als één van beiden intrekt bij de ander die al een eigen woning heeft, ontstaat regelmatig de vraag hoe zij de kosten van de woning gaan betalen. Heeft u goede afspraken gemaakt?
Afronden hypotheekaanvraag verloopt steeds sneller
Geplaatst op: 22 februari 2017
De gemiddelde doorlooptijd van hypotheekaanvragen is gedaald van 54 dagen in oktober 2015 naar 34 dagen in december 2016. Bijna de helft (46%) van de huizenkopers heeft binnen vier weken duidelijkheid. 
Mobiele telefoon op afbetaling is vorm van krediet
Geplaatst op: 19 januari 2017
Mobiele telefoons op afbetaling worden gezien als kredieten waarop de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht houdt. Vanaf 1 januari 2017 wordt dat meer zichtbaar.
Hypotheekrente en verhuisregelingen
Geplaatst op: 19 januari 2017
Wie een huis koopt kijkt als eerste naar de hoogte van de hypotheekrente. Want, hoe lager de hypotheekrente, hoe lager de bruto en netto maandlasten. Maar bij het afsluiten van een hypotheek is het ook belangrijk om te kijken naar de verhuisregeling van banken.
Woningmarkt in Valleiregio floreert weer
Geplaatst op: 19 januari 2017
De woningmarkt in de Valleiregio floreert weer. In het vierde kwartaal wisselden 750 koopwoningen van eigenaar; ruim twintig procent meer dan een jaar geleden. Landelijk steeg het aantal woningverkopen met 15 procent. 
Ditters ook dé makelaar voor nieuwbouw
Geplaatst op: 13 december 2016
Een nieuwbouwhuis is de droom van velen. Het geeft de kans om een woning helemaal naar eigen smaak in te delen en in te richten. Ditters Makelaars heeft momenteel een groot aantal nieuwbouwwoningen in de verkoop. 
Angelien van Essen nieuwe Assistent Makelaar
Geplaatst op: 13 december 2016
Angelien van Essen is sinds november actief als Assistent Makelaar bij Ditters Makelaars. Ze heeft jarenlange ervaring in de makelaardij, maar besloot een aantal jaren geleden iets anders te gaan doen.
NHG wordt op meerdere terreinen verruimd
Geplaatst op: 13 december 2016
De regels voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden verruimd. Zo mag in 2017 een woning tot 245.000 euro worden gefinancierd met NHG. Nu is dat nog 231.132 euro.
Team Ditters Hypotheken & Verzekeringen breidt uit
Geplaatst op: 13 december 2016
Steeds meer opdrachtgevers waarderen het onafhankelijk advies van Ditters Hypotheken & Verzekeringen. Daardoor groeit dit onderdeel van het kantoor hard.
Nederland heeft tot 2040 1 miljoen extra woningen nodig
Geplaatst op: 20 oktober 2016
De woningmarkt in Nederland is in rap tempo aan het veranderen. Hierdoor ontstaan er geweldige uitdagingen. 
Lees hier meer informatie.
Verwachtingen voor de kort- en langlopende hypotheekrente
Geplaatst op: 20 oktober 2016
Wij geven u graag een update over de verwachting van de korte en lange rente. Deze kunt u hier vinden. Wilt u hier nog meer over weten, neem dan contact op met één van onze medewerkers. 
Zijn hoverboards te verzekeren?
Geplaatst op: 20 oktober 2016
Steeds meer zie je de hoverboard en de airwheel in het dagelijks verkeer opduiken, soms wel met een snelheid van zo’n 20 kilometer per uur. Maar mocht je nu schade veroorzaken met een hoverboard, op welke verzekering is dit dan te claimen?
Appartementen weer in trek!
Geplaatst op: 20 oktober 2016
Het gaat goed met de woningverkopen in de regio Ede-Wageningen-Veenendaal. In het derde kwartaal van 2016 registreerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bijna 650 woningtransacties in deze regio. Dat waren er 150 meer dan in dezelfde periode in 2015. Met name appartementen zijn weer populair.
6 Tips over wat te doen met een restschuld
Geplaatst op: 19 september 2016
Als je een huis hebt is dat de afgelopen jaren waarschijnlijk in waarde gedaald. Het zou kunnen dat de waarde zelfs lager is dan de hypotheek. Zolang je een huis niet verkoopt is dat niet erg. Maar soms kun je niet anders dan verkopen, bijvoorbeeld bij werkloosheid of een scheiding. Dan krijg je te maken met een restschuld.
Voorlopige dekking auto verzekering
Geplaatst op: 19 september 2016
Als je een autoverzekering afsluit bij een tussenpersoon (zoals Ditters), moet die op basis van je gegevens beslissen of je aanvraag wordt goedgekeurd, voorlopig goedgekeurd of geweigerd. 
Verhuis uw gunstige hypotheekvorm mee
Geplaatst op: 21 september 2016
Heeft u voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek of een bankspaarhypotheek afgesloten? Dan kunt u die meenemen naar een andere hypotheekverstrekker als u gaat verhuizen.
Aankoopspreekuur rondom NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 19 september 2016
Zaterdag 1 oktober is weer de landelijke NVM Open Huizen Dag. Een mooi moment om vrijblijvend  het woningaanbod in de regio te bekijken. Op zaterdag 1 oktober (11.00 - 15.00 uur) en maandag 3 oktober (09.00 - 17.30 uur) zitten de makelaars en hypotheekadviseurs van Ditters voor u klaar om u direct te adviseren. 
Geplaatst op: 7 juli 2016
Verkoop Elias Beeckman gestart.
Geplaatst op: 4 juli 2016
Vakantie in eigen land: reisverzekering of niet?
Geplaatst op: 23 juni 2016
De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen gaan aankomende maanden op vakantie. Soms naar het buitenland, maar vaak in eigen land. Maar wist u dat een reisverzekering ook geldig is als u in Nederland op vakantie gaat? Wij leggen u uit hoe dit werkt.
Verwachtingen voor de korte en lange rente
Geplaatst op: 23 juni 2016
Wij geven u graag een update over de verwachting van de korte en lange rente. Deze kunt u hier vinden. Wilt u hier nog meer over weten, neem dan contact op met één van onze medewerkers. 
Tijd voor de sprong naar een nieuwe woning?
Geplaatst op: 23 juni 2016
Het lijkt nu of nooit… De hypotheekrente is zo laag en de woningprijzen zijn in onze regio (nog) niet tot duizelingwekkende hoogtes gestegen. Daarom is het nu het moment om een volgende stap te zetten. Ditters helpt u daar vanzelfsprekend graag bij.
HD-video's toegevoegd aan Funda-aanbod
Geplaatst op: 18 mei 2016
Ditters Makelaars biedt zijn gehele woningaanbod ook aan via Funda.nl. Naast de gebruikelijke informatie over een huis, voegen wij bij sinds kort ook een HD-video aan toe aan onze woningen op de grootste huizenwebsite van Nederland. Wij besteden veel aandacht aan de kwaliteit van deze video’s. Wij zijn ons namelijk bewust van de extra kansen die film biedt.
Straf voor samenwoners
Geplaatst op: 18 mei 2016
Als mensen gaan trouwen, staat er in de wet precies welke regels van toepassing zijn. De bekendste is wel dat de privé-eigendommen van de man en de vrouw samenvloeien tot de zogenaamde gemeenschap van goederen. Voor samenwoners is er bijna niets wettelijk geregeld. Als zij goed willen regelen hoe ze tijdens hun relatie omgaan met hun bezittingen, zullen ze een samenlevingscontract op moeten stellen.
Is rentemiddeling ook iets voor u?
Geplaatst op: 18 mei 2016
Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente (en dus ook lagere maandlasten) te krijgen. Dit is vooral interessant voor huiseigenaren die nog enkele jaren te gaan hebben in hun rentevaste periode, terwijl de rente intussen fors gedaald is. Dankzij rentemiddeling kunt u dan toch profiteren van de rentedaling.
Flitsende wagen voor Stéphanie
Geplaatst op: 5 april 2016
Heeft u ‘m al zien rijden? Die flitsende Toyota Aygo van Ditters Makelaars?
Jorik Otten versterkt makelaarsteam
Geplaatst op: 5 april 2016
Jorik Otten versterkt sinds kort het makelaarsteam van Ditters!
NHG-kostengrens blijft 245.000
Geplaatst op: 5 april 2016
Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) meldt dat de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dit jaar op € 245.000 blijft. In het licht van de gestegen huizenprijzen wordt de verlaging van de kostengrens per 1 juli naar € 225.000 niet doorgevoerd.
Vrijblijvende Waardetaxatieweken bij Ditters Makelaars
Geplaatst op: 5 april 2016
Ditters Makelaars houdt van 1 april tot en met 30 april de Vrijblijvende Waardetaxatieweken. Tijdens de Waardetaxatieweken komen de NVM-makelaars van Ditters Makelaars langs. Zij bekijken een woning grondig en geven een indicatie van de waarde.
Meer huizen verkocht in januari
Geplaatst op: 2 maart 2016
In januari 2016 registreerde het Kadaster 11.907 verkochte woningen. Dit is een stijging van 26,2% ten opzichte van januari 2015 (9.437).
NHG-hypotheek per 1 juli 2016 naar maximaal € 225.000
Geplaatst op: 2 maart 2016
Per 1 juli 2016 wordt de kostengrens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verlaagd. Op dit moment kun je een NHG-hypotheek krijgen voor maximaal € 245.000. Per 1 juli 2016 gaat de maximale hypotheek omlaag naar € 225.000.
Hypotheek en zelfstandig ondernemer
Geplaatst op: 2 maart 2016
Ditters Hypotheken en Assurantien vindt dat hypotheken moeten meebewegen. Ongeacht de werksituatie en het dienstverband. Wij laten vaste ideeën los en hebben daarom voor zelfstandig ondernemers naar een passende oplossing gezocht.
Gratis Ditters Doorstroom Advies
Geplaatst op: 12 januari 2016
Wilt u de stap maken naar een ruime helft van een dubbel of prachtige hoekwoning? Is de tijd rijp voor die vrijstaande woning? Ditters helpt u op weg met een Gratis Doorstroom Advies. Een makelaar en Erkend Hypotheekadviseur komt bij u langs om te kijken of uw wensen haalbaar zijn.
8 tips om geld te besparen
Geplaatst op: 12 januari 2016
Veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen grote gevolgen hebben voor uw financiën. Scheiding, werkloosheid, arbeids-ongeschiktheid of plotseling overlijden van uw partner bijvoorbeeld. Heeft u regelmatig geldzorgen? Met kleine aanpassingen in uw dagelijks leven bespaart u al snel een hoop en krijgt u meer grip op uw portemonnee. Wij zetten acht besparingstips voor u op een rij.
Tweeverdienders kunnen meer lenen
Geplaatst op: 12 januari 2016
Tweeverdieners kunnen vanaf 1 januari 2016 meer geld lenen om een huis te kopen.
Nieuwe verzekeringsadviseur
Geplaatst op: 13 januari 2016
We hebben er sinds 1 januari 2016 een verzekeringsadviseur bij: Stephanie Roelofsen heeft het buitendienstteam van Ditters Hypotheken en Assurantiën versterkt! Ze is al jaren werkzaam in de verzekeringsbranche en was afgelopen jaar bij ons al verantwoordelijk voor de backoffice.
Vertrouwen woningmarkt bereikt nieuw record
Geplaatst op: 11 november 2015
Nooit eerder was het consumentenvertrouwen in de woningmarkt zo groot. Dit blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsgraadmeter kwam uit op 108 punten, tegen een normaalwaarde van 100.
Betrouwbare taxatie door Ditters
Geplaatst op: 11 november 2015
Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek, heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen. Taxatierapport nodig? Dan bent u bij Ditters aan het juiste adres!
Nibud-advies: hypotheeknormen 2016
Geplaatst op: 11 november 2015
De ruimte in het budget die huishoudens in 2016 hebben voor hypotheeklasten is nagenoeg gelijk aan 2015. Dat schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting in het adviesrapport 'Financieringslastnormen 2016' dat aan de Tweede Kamer is aangeboden. In het Nibud-advies komt naar voren dat er over de hele linie geen grote veranderingen zijn.
8 tips voor een betaalbare autoverzekering
Geplaatst op: 11 november 2015
Bij Ditters staat een verzekeringsteam met specialisten voor u klaar. Persoonlijke service staat bij ons hoog in het vaandel. In dit kader vinden wij het dan ook belangrijk om onze klanten tips over verzekeringen te geven. Want de juiste verzekering kan u zo tientallen euro's per maand schelen. We geven u graag 8 tips om geld te besparen op uw autoverzekering.
Laagste hypotheekrenteniveau sinds 50 jaar
Geplaatst op: 25 september 2015
De rente bij een rentevaste periode van vijf jaar bedraagt nu gemiddeld 2,12%. Dat is het laagste niveau sinds 50 jaar.
9,2 voor verzekeringsteam Ditters
Geplaatst op: 25 september 2015
Klanten zijn heel tevreden over de manier waarop het verzekeringsteam van Ditters schades afhandelt. Gemiddeld geven ze het kantoor een 9,2! En op het gebied van persoonlijke service scoren de assurantiespecialisten van Ditters zelfs een 9,4.
Vrijblijvende waardetaxatieweken
Geplaatst op: 25 september 2015
De woningmarkt trekt hard aan. Begint het bij u ook te kriebelen? Bij het maken van plannen is het belangrijk om te weten wat de waarde van uw huidige woning is. Daarom houdt Ditters Makelaars van 5 tot en met 26 oktober weer de Vrijblijvende Waardetaxatieweken. Onze deskundige makelaars geven gratis en vrijblijvend een indicatie van de waarde van uw huis en kijken samen met u wat uw mogelijkheden zijn.