Bankspaar
hypotheek
Je hebt je droomhuis gevonden, maar zoals de meeste huizenkopers heb je niet genoeg spaargeld om het in één keer te betalen. Dus sluit je een hypotheek af. Maar wat als er een manier is om je maandlasten laag te houden én slim te sparen voor de aflossing? Dat is precies hoe de bankspaarhypotheek werkt.
Bij deze hypotheek betaal je elke maand rente over je lening, maar in plaats van aflossen, stort je hetzelfde bedrag op een speciale spaarrekening. Dit geld groeit met een vaste rente, net zo snel als de rente die je over je lening betaalt. Aan het einde van de looptijd heb je genoeg gespaard om de hele hypotheek in één keer af te lossen.
Hoe werkt een bankspaarhypotheek?
Een bankspaarhypotheek werkt door een lening af te sluiten voor de aankoop van een huis, waarbij je elke maand rente betaalt over het geleende bedrag, maar de lening zelf nog niet aflost. In plaats daarvan stort je een maandelijks bedrag op een speciale spaarrekening. Dit bedrag wordt met rente verhoogd en groeit gedurende de looptijd van de hypotheek. Aan het einde van de looptijd, bijvoorbeeld na 30 jaar, heb je voldoende gespaard om de lening volledig af te lossen. Het voordeel? Bij deze hypotheek blijven je maandlasten gelijk en spaar je tegelijkertijd voor de aflossing van je huis. Daarnaast profiteer je van het hoogste belastingvoordeel.
Het verschil met een aflossingsvrije hypotheek is dat je bij een aflossingsvrije hypotheek alleen rente betaalt, maar de lening zelf niet aflost. Dit betekent dat je aan het einde van de looptijd nog steeds de volledige lening moet terugbetalen. Bij een bankspaarhypotheek is het anders: je spaart elke maand een bedrag, dat groeit met rente, om aan het einde van de looptijd je lening helemaal af te lossen. Het voordeel van een bankspaarhypotheek is dat je dus al die tijd bewust aan het sparen bent voor de aflossing, terwijl je bij een aflossingsvrije hypotheek dit niet doet en je zelf moet zorgen dat je voldoende geld hebt om de lening af te lossen. Dit kan betekenen dat je aan het einde van de looptijd moet herfinancieren, je huis moet verkopen of op een andere manier het openstaande bedrag moet terugbetalen
Hoe is een bankspaarhypotheek opgebouwd?
Een bankspaarhypotheek bestaat uit twee delen: de lening en de spaarrekening. Je leent een bedrag voor je huis en betaalt maandelijks rente over het geleende bedrag. In plaats van aflossen, stort je een bedrag op een speciale spaarrekening die rente oplevert. Aan het einde van de looptijd heb je genoeg gespaard om de lening af te lossen.
De rente bij een bankspaarhypotheek staat vast, maar kan tijdens de looptijd worden aangepast. Als de rente verandert, heeft dit invloed op je maandlasten en de maandelijkse inleg op je spaarrekening:
Hogere rente: Als de rente stijgt, betaal je meer rente, maar leg je minder maandelijks in op je spaarrekening.
Lagere rente: Als de rente daalt, betaal je minder rente, maar leg je meer maandelijks in om te sparen voor de aflossing van je lening.
De looptijd van een bankspaarhypotheek is maximaal 30 jaar en kan niet verlengd worden.
Benieuwd naar welke de verschillende hypotheekvormen?
Onafhankelijk hypotheekadvies
Samen denken wij aan jullie later
Ditters geeft antwoord
Zakelijke verzekeringen beschermen je onderneming tegen risico’s die je privé niet kunt of mag dekken. Denk aan schadeclaims, ziekte van personeel, brand, of cyberaanvallen. Met de juiste verzekeringen voorkom je dat één incident grote financiële gevolgen heeft voor je bedrijf.
Niet alle zakelijke verzekeringen zijn verplicht, maar er zijn er wel een paar die dat kunnen zijn, afhankelijk van je situatie. Denk aan een WA-verzekering voor voertuigen of een verzuimverzekering bij bepaalde cao-afspraken. Voor de meeste ondernemers zijn aansprakelijkheids-, arbeidsongeschiktheids- en verzuimverzekeringen sterk aan te raden.
Dat hangt af van je branche, bedrijfsgrootte, het aantal medewerkers en je risicoprofiel. Bij Ditters kijken we samen met jou naar je bedrijfsactiviteiten en adviseren we alleen de verzekeringen die echt van toegevoegde waarde zijn. Geen overbodige polissen – wél de juiste dekking.
Ja, dat kan. In veel gevallen is het voordeliger én overzichtelijker om verzekeringen te combineren in één pakket. Je voorkomt dubbele dekking, bespaart kosten en hebt één aanspreekpunt voor je verzekeringszaken. Ditters helpt je daar graag bij.
Bij Ditters krijg je geen standaardoplossing, maar persoonlijk advies. We kennen de regio, denken met je mee en zorgen dat jouw verzekeringspakket naadloos aansluit op jouw onderneming. Of je nu starter bent of al jaren onderneemt. Wij regelen het helder, snel en goed.
Ditters
Uw aanvraag is succesvol ontvangen, wij nemen spoedig contact met u op!
Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.